Ce spune FISC-ul lui Filat despre veniturile lui Cozer?

Eugen Luchianiuc a publicat pe blogul sau informatia cu privire la masina noua cumparata de Alexandru Cozer, unul dintre vorbitorii aprigi de pe scena Platformei DA din PMAN.

Tanarul analist, care detine un blog si un portal de stiri, nu a intarziat cu replica. Scrie, pe Facebook, ca si-a cumparat pana acum cate o masina la fiecare 3 ani. Respectiv acum detine trei masini, iar cea mai noua are un pret in jur de jumatate de milion de lei. Cam mult pentru un protestatar, dupa parerea mea.

Cine este Cozer?

Dupa protestele din 2009 s-a afirmat foarte mult pe blogul sau personal. Tot in acel an si-a cumparat prima masina. Apoi a fost luat in gasca JurnalTV, pentru care a scris texte lungi si cu lovitura fixa despre mai multi politicieni de la noi, mai putin despre Vlad Filat. Tinta lui vesnica a fost Plahotniuc, pe care-l vede in ochi ca pe un oligarh.

In 2012, dupa alegerile din 2009, 2010 si localele din 2011, Cozer si-a mai cumparat o masina, asta dupa ce a activat pentru JurnalTV. Din 2013 s-a alaturat miscarii lui Mocanu, vorbind din nou despre oligarhi si stat capturat.

Cu vremea, Cozer si-a lansat portalul de stiri, pe care la fel toarna texte despre un singur om de afaceri, iar despre Filat aproape nimic.

In iarna 2015 Cozer apare pe scenele Platformei DA, apoi devine un mare negociator in relatiile cu autoritatile statului, din numele “poporului”. In acest an, banos pentru Cozer, tanarul si-a luat masina noua de aproape jumatate de milion de lei, in timp ce zilnic nu a facut nimic altceva decat sa intarte cainii si poporul.

Cozer zice ca, chiar daca protesteaza, el mai si activeaza pe nu stiu unde, iar banii acumulati sunt suficienti sa-i asigure un trai decent, sa cumpere masini, si chiar un apartament luxos. Mai zice ca o parte din bani sunt de la parintii sai, plecati peste hotare.

Ok, daca tot zice ca are venituri atat de mari, chiar m-ar interesa si parerea Fiscului lui Filat despre ce impozite a achitat tanarul analist politic. Cine stie, poate chiar merita si o diploma de onoare ca cel mai mare si cinstit contribuabil la bugetul de stat.

Potrivit inregistrarilor de Stat, Cozer detine doar Agentia de Presa Independent Press SRL, c/f: 1014600005191, data fondarii 19.02.14, adresa Chisinau, Dacia 40/1, ap.2 (probabil aici este si domiciliul sau). Alte activitati Cozer nu are, iar de unde castiga atatia bani este o enigma. Chiar as fi interesat sa iau cateva sfaturi de la el. Orice tanar vrea sa aiba 3 masini, apartament si bani suficienti.

Constat ca din presa se castiga. Ba chiar se castiga sin din protestele stradale. E o afacere buna atat presa cat si protestul. Vin bani de peste tot, iar controlul… iok. Aici l-as baga in aceeasi oala si pe Cristian Jardan, noul administrator al portalului UNIMEDIA. Acesta tot s-a ales cu o masina noua, informatie publicata tot la Eugen pe blog. Jardan, administrand anterior un ziar local, a luat nu stiu de unde cateva sute de mii de lei si a cumparat UNIMEDIA, pe firma care detine si ziarul Expresul de Ungheni. Nimeni nu s-a intrebat de unde-s bani, dar pana la urma am aflat ca sunt din acelasi coltul de la BEM, scuturat de-a binelea de Vlad Filat si partenerii sai. Probabil tot de acolo a luat cineva bani si pentru noua masina a lui Cozer. Nu m-as intrista daca as afla ca ambii au primit cheile pentru noile masini chiar in aceeasi zi, de la acelasi stapan, in semn de inalta recunostinta pentru munca depusa.

Iata ca, in timp ce unii protesteaza in corturile din PMAN si ingheata noaptea, Cozer se falseste in bani, se plimba cu masini scumpe si doarme intr-un apartament luxos, iar voi, protestatarilor, stati si inghetati pentru ei, sa mai aiba de unde face bani.

Distribuie acest articol
3 Comments