Ce mai vrea sa fure raiderul in aceasta vara?

Vlad Filat, cel care striga din propria experienta ca un raider fura tara pe timp de vara, cand toti sunt in concediu si e greu sa anulezi ceva, s-a apucat in aceasta vara sa mai lase Moldova fara de vreo 350 mln. de $. Banii urmeaza sa-i incaseze prin afacerea “Aeroportul”, dar nu inainte sa-l santajeze pe Ilan Shor.

Dupa cum a scris si Gabriel Calin, delapidarea statului de aceste sute de milioane de $ se va face prin rezilierea Contractului de concesiune a Aeroportului International Chisinau.

http://moldova24.info/2015/08/scandalos-a-inceput-furtul-celui-de-al-doilea-miliard-schema/

Intelegerea raiderului Filat avuta cu primarul Shor, a fost ca Statul sa cedeze Aeroportul pe 1-2 ani, sa se investesc niste bani furati de la BEM, sa se mai spele credite neperformante, pe care tot noi o sa le achitam, apoi contractul de concesiune sa fie reziliat unilateral. Ruperea contractului vine la pachet cu achitarea unei despagubiri de aproape 350 mln. $ firmei lui Shor. Acesti bani vor fi impartiti frateste, sa anunga la toti cei implicati, iar poporul va fi fericit ca s-a intors aeroportul de la “rusi”.

Daca este sa ne intoarcem in urma, Filat a fost cel care a concesionat aeroportul, iar Strelet a fost cel care a lobat tema cel mai mult in plenul Parlamentului. Acum marioneta, numita premier, zice inversul, dat fiind faptul ca a ajuns sa puna in aplicare faza 2 a acestei hotii. Pentru ei este important sa se puna presiune in societate si sa fie intors aeroportul, dar fara sa se spuna si despre dauna care se va face in Bugetul de Stat, cu virarea banilor raiderului Filat.

Insa, planul raiderului Filat a fost dat putin peste cap de cei care au aflat despre schema. Raiderii s-au grabit cu faza 2, punand planul in aplicare tocmai in ajunul protestului din 6 septembrie al celor din Miscarea DA, Antifa si socialistii. Filat si Strelet au inteles ca au gresit perioada, insa asta nu-i impiedica sa rezilieze contractul si sa incaseze banii in toamna. Stiti voi, calendarul vechi duce vara tocmai pana pe 15 septembrie, fix cand Parlamentul iese din vacanta si se apuca toti de lucru, iar atacurile raider sunt mai greu de realizat.

Atentie! Desi CNA si MinJust spun ca acest contract trebuie reziliat ca fiind incheiat cu viciu de drept, Strelet va insista sa fie reziliat pe motiv ca Aeroportul este pana la urma o afacere profitabila. Respectiv, in loc sa se declare nul contractul pe cale judecatoareasca, se va loba ca acesta sa fie reziliat de catre GOV. Or, numai rezilierea contractului atrage dupa sine si despagubirea de milioane, iar raiderii aceasta si vor.

Dupa cum vedem, raiderul Filat vara nu are somn. El lucreaza la scheme de delapidare a Republicii Moldova, asa cum a facut si pe vremea cand era la Privatizare. El a cedat atunci Fabrica de Ciment de la Rezina si multe alte proprietati de Stat. Prin hotie a devenit milionar, nu prin munca cinstita.

Distribuie acest articol