Platforma DA nu are suportul SUA și UE. Ce mai spune Andrei Nastase?

Marile puteri și-au anunțat susținerea pentru Guvernul Pavel Filip. La fel, și conducerea României a emis un comunicat prin care solicită investirea noului Guvern de la Chișinău în frunte cu democratul Filip. UE, SUA și România atenționează că alegerile anticipate sunt în favoarea Rusiei, nu a Moldovei.

Victoria Nuland: România şi SUA sunt parteneri în susţinerea aspiraţiilor cetăţenilor moldoveni pentru o ţară europeană şi democratică. Aşa cum ştiţi, Moldova a trecut printr-o criză guvernamentală în ultimele luni, aşa că lucrăm împreună cu partenerii nostri pentru susţinerea negocierilor pentru un nou guvern. Lucrurile arată ceva mai bine astăzi în termenii realizării unei noi majorităţi parlamentare pentru un guvern pro-european, aşa că vom susţine puternic acest lucru.

Cu toate astea, Andrei Nastase continuă să facă zarvă și stârnește moldoveni să ceară alegeri anticipate. Alături de el sunt și alți oameni „luminați” la minte. Pentru cine fac ei tot acest teatru, pentru Rusia?

Acțiunea comună Platforma DA – Partidul Vostru (Renato Usatîi), apoi fuga lui Renato la Moscova, unde chipurile va decide cum va proceda în continuare împreună cu Platforma, a demonstrat destul de clar în ce direcție dorește să ne ducă Andrei Nastase și gloata lui finanțată de Țopi, Filat & Compania.

Este clar pentru toți că această Platformă pentru Demnitate și Adevăr este de fapt pentru Rusia. Or, fără susținerea Statelor Unite și a Uniunii Europene nu poți să ai decât susținerea Rusiei. Nici măcar o putere de până acum nu a dus lipsa cuiva din afară. În cazul de față vedem că noua majoritate este susținută de partenerii strategici, iar Nastase, din nou, va trebui să strângă din umeri, la fel cum a făcut după întâlnirea cu Tapiola, și să spună că nu-i susține nimeni din dreapta Prutului și nici de peste Ocean.

Semnalele de peste hotare ar trebui să fie destul de clare și pentru ceilalți susținători ai Platformei. Ar fi cazul să înțeleagă că tot ce au făcut până acum nu a avut susținerea americanilor și nici a europenilor, adica a partenerilor strategici. Mai pe scurt, cum spune Cheianu, au făcut jocul Rusiei destul de activ.

Platforma anunță că va protesta și în ziua desemnării lui Filip. Asta înseamnă că vor protesta împotriva deciziei SUA și UE, împotriva deciziei partenerilor strategici ai Moldovei. Scopul?

Andrei Nastase ce mai spune?

Distribuie acest articol