Ce cunoașteți despre investițiile românești în Basarabia?

Romania a inceput sa fie un donator destul de important pentru Republica Moldova. Acele 100 mln. de € promise de Basescu au inceput sa vina in tara prin dispozitia lui Victor Ponta, iar Guvernul de la Bucuresti este gata sa ridice nivelul de investitii, inclusiv in economia reala a Basarabiei. Insa investitiile romanesti nu sunt cunoscute in tara noastra, iar obiectivele sociale reabilitate din contul contribuabililor romani sunt prezentate in campaniile electorale ca fiind din contul partidelor si candidatilor politici.

Voi despre ce proiecte cunoasteti?

Eu cunosc despre foarte putine. Am tot auzit vorbindu-se despre un muzeu, despre gradinite, scoli, donatii de carte si altele, insa niciodata nu am avut acces mai liber si usor catre o lista a tuturor lucrurilor bune facute de catre Guvernul Romaniei aici in Basarabia.

Am impresia ca tot ce se investeste este trecut in umbra si se ascunde de populatie. Chiar nu-i inteleg pe cei care nu pun pret pe ajutorul imens venit din dreapta Prutului.

Din aceste motive, cred ca trebuie sa ne activizam si sa facem cunoscut publicului fiecare proiect investitional al Romaniei. Doar asa nimeni nu va trece dupa sine anumite realizari, mai ales cand vin alegerile.

Distribuie acest articol