Ce are românismul cu corupția?

Din prima vreau să scriu că corupția și românismul nu au legătură, iar Dorin Chirtoacă și liberalii lui nu trebuie să tragă peste ei această pelerină de ”români”, ”românism” și ”România”, pentru că românismul nu se promovează închizând ochii la fapte ilegale, la hoție și nici prin activități de spălare de bani, corupție pasivă, colaborare cu infractorii, implicare în scheme dubioase.

A recunoscut tânărul primar că în Moldova se fură ca în Codru (a spus la ProTV), dar este greșit să te ascunzi sub ordinului Regelui Mihai și să spui că ești intangibil. La fel, este greșit ca membrii de partid să spună: ”Când scrii despre Chirtoacă înseamnă că scrii împotriva României și românismului”, pentru că, cum am nominalizat, nu este legătură între hoție și Țara Românească.

Zilele acestea am obținut documente cu privire la reparația celor 10 străzi din Chișinău, dar și cu privire la alte fapte ilegale, inclusiv subminarea puterii locale, fapt pentru care am decis să dedic timp temei și să scriu.

Din documente am constatat că la Primăria Chișinău au fost semnate documente puse în executare cum mult înainte. La fel, am descoperit elemente interesante ce țin de reparația străzii Alba Iulia.

După cum am scris în articolele anterioare, reparația Alba Iulia face parte din programul Genesis, contract semnat la 19 noiembrie 2010, însă strada a fost reparată și dată în exploatare cu 1 lună înainte de semnarea contractului (???).

Păi, cum să taci când descoperi așa ilegalități și elemente de corupție?

Anul trecut Ghimpu mi-a zis că-l ”zaibesc” cu tema românismului (în prezența lui Luchianiuc, Mihaela Gherasim, alții), dar nu înțeleg de ce acum ortacii de partid vin cu această legătură ”Dorin Chirtoacă – România”, spunând că scoaterea la iveală a spălării banilor este un atac asupra românismului?

Nu cred că Regele Mihai și prietenul Băsescu ar fi fericiți când Chirtoacă va fi pus sub învinuire oficială pentru faptele indicate în plângerea depusă la CNA, precum și pentru celelalte fapte ce urmează să fie sesizate la CNA și PG.

Dacă l-aș întreba pe Băsescu sau Rege despre această temă, oare de câte ori ar spune că suntem nebuni?

Băieți liberali, nu-l mai legați pe Chirtoacă de românism, pentru că restul vor crede: ”a fi român înseamnă a fi corupt”

P.S. Revin la subiectul cu Chirtoacă peste o săptămână.

Distribuie acest articol