Cavalerul Chirtoacă riscă să rămână fără grajd pentru calul său

Cavalerul Dorin Chirtoacă, lipsit acum de suportul AIE, riscă să rămână fără grajd pentru calul său.

Astăzi mai mulți consilieri municipali au propus inițierea unui referendum în vederea demiterii primarului, din motivele indicate în inițiativă.

Despre această ideea de demisie, în toamnă, am scris și mai devreme atât pe Facebook cât și pe blog. Iată că până la urmă cei care au gândit lovitura au ieșit la microfon și au spus-o, însă au nevoie de suficiente voturi pentru a fi susținută.

În ultimii ani, calul lui Chirtoacă a umplut Chișinăul cu bălegar și s-a bălegat în mai multe parcuri cu gherete, cu blocuri locative, magazine în mijlocul drumului și chiar un restaurant în Parcul din centrul capitalei (Cazul Sbarro). Tot acel cal s-a bălegat în capul locuitorilor capitalei, de fiecare dată când a avut ocazia. De nărăvaș ce este, a rupt majoritatea coșurilor de gunoi din centrul orașului, pe unde mai erau, iar de câteva ori a dat cu capul și a rupt acoperișurile mai multor stații de așteptare a transportului public, fără ca stăpânul acestuia să repare.

Cavalerul a mai reușit în ultimul timp să-i tragă sediu nou unchiului său, reparat cu peste 3 milioane de lei din bugetul localnicilor, precum și a reușit să inaugureze în octombrie un drum care pe foaie a fost gata în decembrie și făcut de altcineva decât spunea el.

A mai făcut multe, acest Cavaler fără nimic în cap, iar pentru munca sa silnică riscă să plece la odihnă, pe mult timp, alături de Mihail Fiodorovici.

Decizia probabil va fi luată miercuri, după ziua orașului, după ora 11 spre amiază.

Dacă sunt întrunite toate voturile necesare, apoi Chirtoacă urmează să caute un loc bun la Colonița, pentru calul său năzdrăvan, care nu vrea să mănânce jăratic de la un tip în coace.

Distribuie acest articol