Câți bani a muls Streleț pe timpul guvernării PLDM?

Luni seara cineva a scris pe Facebook că firma lui Vlad Filat este datoare lui Valeriu Streleț cu vreo 9 milioane de lei încă din anul 2009, deși Caravita & CO a fost fondată în anul 2011. Pe urmă m-am lămurit cu acest lucru, iar datoria anunțată este de fapt pentru un singur an, anume pentru 2015. Streleț a zis, la ProTV Chișinău, că au mai fost datorii nestinse de la firma lui Filat, însă acestea au dispărut – s-a achitat cu o întârziere de 7 luni.

Am pus aceste două informații cap în cap și mă tot gândeam, cum se mai gândesc și alții, printre altele, de ce Premierul PLDM, care va fi supus mâine unui test de maturitate politică, nu este deranjat deloc de faptul că nu va primi curând acei bani de la Caravita & Co, luând în considerare că a fost pus sechestru, iar conturile sunt blocate. Mai mult, Rusu a recunoscut implicarea în jaful BEM, iar toți banii vor reajunge acolo de unde au fost furați. Respectiv, Streleț nu are șanse să mai primească cele 9 milioane de lei, iar el nici nu se îngrijorează pentru acest fapt.

La ce gânduri te duce acest lucru?

Primul gând este, că de fapt totul este fictiv, iar importul/vânzarea de la firma lui Streleț către Caravita & Compania nu a existat fizic, motiv pentru care nu stârnește nici îngrijorări și nici bănuieli datoria de milioane. Dodon a zis că toată schema este prin intermediul cunoscutelor firma offhore, însă acest lucru încă trebuie probat, deși nu este exclus.

Banii Caravita pentru Streleț au fost, după cum este vociferată schema, tot din buzunarul Băncii de Economii, veniți prin intermediul schemei frauduloase de delapidare a averii statului. Pe scurt, vrând sau nu, Streleț este un mic complice prin firma sa, iar acest lucru rămâne în vigoare până la proba contrarie.

Un alt gând, destul de logic, este că actualul premier a găsit de cuviință să se hrănească mult mai bine anume în perioada guvernării PLDM, începând cu anul din care Vlad Filat a mirosit banii de la BEM și a început să-i sustragă. Întrebarea este cât a reușit să mulgă în toți acești ani? Nu cred că o sumă mică, luând în considerare „avântul” Caravitei în domeniul agriculturii pe dealurile de la Anenii Noi. Jos pălăria… vorba și gestul și Streleț.

Știu că în orice guvernare cineva mănâncă pâine neagră și icre roșii, însă ce au făcut peledemiștii au întrecut toate măsurile. Totul se demonstrează rând pe rând, demonstrându-se astfel tot ce am tot spus din 2013 până acum.

Un fost președinte de colhoz din satul nostru spunea că oricine fură, însă cu două degete, nu cu toată mâna. Ai noștri au băgat mâna până la umăr, inclusiv și o bucată din cap, faptă pentru care vor răspunde fiecare, acum fiind pus la dubă capul schemei: Vlad Filat. Urmează și actualul premier?

Distribuie acest articol