Câteva laude sincere pentru Renato Usatîi

Usatîi este supărat pe mine. S-a supărat în primul rând, pentru că am publicat fotografiile cu mașinile lui parcate la scara blocului unde dormea la călduț în timp ce „protesta” în corturile din fața Parlamentului. Apoi s-a supărat că am publicat niște materiale prin care i-am desființat informația precum că Plaha s-a văzut cu Dodon în Cipru. Au mai fost niște motive de supărare.

Am decis, după atâtea supărări, să-l laud puțin pe Renato Usatîi. Probabil trebuie să-i amintesc făleșteanului că eu am fost primul care i-am dedicat un text despre dreptul de a candida și de a fi ales în Republica Moldova. Păcat că acest drept i-a fost uzurpat prin niște decizii ilegale emise de instanțele naționale, la emiterea cărora eu nu am avut nicio implicare. Sunt prea mic să influențez așa decizii politice.

Pe această cale vreau să-l felicit pe Renato pentru salvarea parcursului european, pentru distrugerea parteneriatului protestatar și, nu în ultimul rând, pentru deturnarea protestelor Platformei Demnitate și Adevăr. Te felicit, Renato, pentru că ai eliberat piața de protestatari, pentru că era prea de tot să se scandeze fără folos în centrul capitalei. Nu am să uit niciodată vorbele tale prin care spuneai că protestele nu sunt soluția pentru schimbări în societate și politică. Da, ai dreptate!

Renato, sincere felicitări și pentru distrugerea alianței cu Dodon. Demult trebuia să pui punct acestei colaborări. Dar e bine că ai rupt tăcerea tocmai după ce și protestele le-ai potolit. Dacă te retrăgeai în timpul lor deveneai de un politician laș care a făcut un pas în urmă. Tu ai ales să duci treaba până la capăt, apoi ai dezlănțuit dezastrul politic și am înțeles cu toții cine sunteți voi.

Usatîi, sincere felicitări pentru tot ce ai făcut din cele scrise mai sus. Nici nu știu dacă să te mai numesc balabol :/

 

Distribuie acest articol