Cat mai rezista Vlad Filat in Parlament, daca la fiecare sedinta se va aminti de ce a fost demis?

Cei care au ocupat posturi in fruntea statului raman pe viata cu titlul de “Ministru”, “Deputat”, “Prim-ministru”, etc. In cazul Filat acest titlu mai are cateva atributive. Astfel, fostul premier are deja cunoscutul titlu de “Fost Prim-ministru, demis pentru coruptie si trafic de influenta”.

Am observat ca acest titlu detinut de Filat este pus uneori de sursele media in stirile lor, iar in Parlament sunt cativa colegi deputati care mai apasa pe rana fostului premier, demis pentru coruptie si trafic de influenta.

Hotararea Parlamentului prin care a fost demis, precum si Decizia Curtii Constitutionale prin care se stipuleaza clar ca un premier corupt nu poate fi din nou in fruntea Guvernului, sunt principalele acte irevocabile care i-au stabilit starea de fapt a lui Vlad Filat, de care acesta nu poate scapa toata viata. El a incercat sa-si spele aceasta pata murdara prin intermediul CEDO, insa a primit un raspuns distrugator de la instanta europeana.

Pe zi ce trece, tot mai multe persoane se vor deprinde cu titlul mentionat, iar lui Vlad Filat ii va fi foarte greu sa mai faca politica in Republica Moldova.

Va fi foarte greu pentru acesta sa suporte umilinta de fiecare data cand va iesi la tribuna Parlamentului, la fel cum a fost ieri, cand i-a amintit un tanar deputat de ce a fost demis, precum si despre cat de orgolios este. Raspunsul lui Filat a fost unul lipsit de inspiratie si destul de copilaresc. Evident, la asa emotii, cand mii de ochi stau peste tine, si tot mii de urechi aud aceste lucruri, precum si in fata celor 100 deputati, nu mai gandesti lucid ca sa ai un raspuns adecvat, motiv pentru care dai drumul copilului din tine, cu exceptia lacrimelor.

Interesant cat mai rezista Filat aceasta situatie in Parlament, pentru ca de fiecare data, prin aceste lovituri date in direct si vazute de mii de oameni, imaginea si credibilitatea lui Filat scade tot mai mult, coborand puternic sub acele cateva procente pe care le are acum.

In Europa, acolo unde Filat promite ca o sa ne duca impreuna cu Voronin si Plahotniuc, politicienii care trec prin asa ceva se retrag din politica si se ocupa de cresterea porcilor, oilor, vacilor. La ei nu este o rusine sa te muti la o ferma dupa ce ai suferit un esec enorm in politica locala. Din pacate, la noi inca nu este asa.

Distribuie acest articol