Candidații nepotriviți o avansează pe Zinaida Petrovna

 

Desi pe buzele sefilor de partide de pe dreapta si stanga stau vorbele ca vor pierde capitala si de aceasta data, ca nu va merge deja la liberali si ar putea fi luata cu asalt de catre socialisti, vedem in aceasta campanie ca sunt inaintati candidati absolut neporiviti pentru lupta pentru Cetatea de Scaun a Republicii Moldova.

Chisinaul a fost guvernat de comunisti doar in perioada sovietica, pentru ca atunci nu erau alte partide, precum si in perioada primarului cu manusi, Iordan. In rest, Chisinaul a fost condus de pro-europeni, pro-romani, insa nu de pro-rusi. Insa istoria se poate repeta, iar in vara aceasta am putea avea in fotoliu un candidat pro-rus, care a anuntat deja ca merge pe aceeasi schema de castig cum a mers si Irina Vlah. Respectiv, candidat cu partid in spate, insa va avea o campanie de independent; pro-rusa, dar spune ca este departe de politica si ca vrea sa conlucreze cu toti, fie europei, fie pro-rusi.

Zinaida Petrovna vrea sa iasa in campanie doar cu mesaje de unire sociala, de colaborare intre puteri, pentru a reusi in comun sa urneasca lucrurile in Chisinau.

Sunt mesaje si intentii interesante, dar stim ca multi raman doar la nivelul de promisiuni. Cu asa campanie vor fi si alti zeci de candidati.

Pana acum au anuntat candidatura cei de la PNL, PL, PSRM si PN. Pe surse, se spune ca Urecheanu va fi de la PLDM. De la comunisti o sa fie Chirtoca.

Daca sa luam pe rand, in lista partidelor de mai sus nu exista nici candidati si nici consilieri care sa castige Capitala.

Candidatul PNL este doar de umplutura, care o sa lege mesajul de “Unire” cu cel de campanie, desi pentru campania din Chisinau nu are treaba “Unirea cu Romania”. Cred ca mai degraba va fi o anti-campanie facauta lui Dorin Chirtoaca.

Candidatul celor de la Partidul Nostru este mesajul viu al lui Renato Usatii ca acesta nu se baga in schemele Vlazilor. Cașu a fost inaintat doar pentru a mai tine vizibila imaginea partidului in Chisinau.

Serafim deja este cu frica, iar jocul sau a fost uitat. El si-a vandut partidul pentru a ocupa functia de sef la Conturi, iar acum vrea sa fie candidatul PLDM in contul urmatoarei transe pentru AMN.

Cel de la comunisti o sa faca campanie lui Dorin Chirtoaca. Va fi chiar nostim sa auzim cum toata hoarda comunista o sa strige “Za Kirtoca!”. Am scris ieri pe fb ca Dorin Chirtoaca este cunoscut in randul rusofonilor ca fiind “Chirtoca.”

A ramas sa vedem cine o sa fie de la PD, desi nu cred ca acest partid ar avea un candidat care sa asigure victoria in urmatoarele alegeri locale. Pana la urma, cred ca o sa fie un candidat surpriza, care sa rupa si de la dreapta si de la stanga.

Candidatul PL este deja obosit. In patru ani de mandat s-a ostenit sa tot acuze Comunistii ca au lasat o povara mare, desi acestia au guvernat capitala cateva luni. In urmatorii 4 ani a avut grija sa fie un mare activit politic, in loc sa se ocupe de treburile Primariei. A tot acuzat deja actuala guvernare ca este vinovata pentru tot dezastrul din Chisinau, de parca la Consiliul Aliantei se semnau autorizatiile de constructie in Parcuri si se dadeau permise pentru intalarea gheretelor prin oras. Chirtoaca trebuie sa mearga deja sa se ocupe de altceva. El a devenit primar ultima oara pentru ca tot nu au fost alti candidati potriviti sa lupte cu stânga, cum este si acum. Mai are o sansa doar daca se repeta istoria de patru ani in urma.

Am mai scris ca partidele ar trebui sa se gandeasca cat de potrivit este sa inainteze 20 de candidati pe dreapta, in loc sa uneasca fortele. Au fost la limita patru ani in urma, dar vad ca nu s-au invatat minte.

Prostia lor o vor face pe Zinaida Petrovna primar general de Chisinau, cu 60% din voturi in turul II, desi chiar ne putem gandi ca poate deveni primar si din turul I. Totul depinde de numarul candidatilor pe dreapta si pe stanga.

14 iunie este ziua cand vom afla daca se organizeaza si turul II. Asteptam.

Distribuie acest articol