Când vii în politică nu trebuie să ai nici chiloții scriși pe tine!

Ziarul de Garda a scris un articol amplu despre averea nedeclarata a noului Presedinte al Curtii de Conturi. Articolul este bun, insa trebuia intitulat si tratat altfel.

Peste putin timp a aparut si raspunsul proaspatului sef de la Conturi. Untila explica cetatenilor ca de fapt casa nu este a lui. El sta cu chirie la una din fiicele sale. De plans.

Eu am citit atent ambele articole si am ramas la aceeasi parere: cand vii in politica nu trebuie sa ai nici chilotii scrisi pe tine!

De obicei venirea in politica inseamna si scormonitul in proprietati, afaceri, rude, amici, cumatri si camarazi de sauna. Untila stie acest lucru, asa ca odata cu venirea in politica, alaturi de Urechean, s-a asigurat ca nu are prea multe bunuri pe numele sau. A transmis castelul pe numele uneia din fiicele sale, pentru a nu da explicatii din ce bani si-a facut asa casa moderna. El a scris ca bunul imobil a fost transmis cu o singura conditie: intretinerea pe viata. Dar, se intampla ca Untila locuieste tot singur in casa lui, iar fiica sta la apartamentul ei si are grija de propria familie. Adica parintii se intretin singuri, in casa ei.

Ce a scris Untila este pentru prosti sau pentru oamenii din partid. Cine e mai rasarit intelege perfect ca la noi e sport national ca functionarii de rang inalt sa-si treca proprietatile pe rude. In tot Chisinaul sunt zeci de case scrise pe bunei si bunicute, dar in ele locuiesc hlandani cu bani.

Untila, daca era mai destept, ar fi scris ca a trecut proprietatile pe numele fiicei din cauza lui Voronin, pentru ca-l persecuta si erau dusmani. Asa ar fi fost mai credibil, insa el a ales sa ne povesteaca ca si-a cumparat termopane din cele 20 de mii de ruble sovietice, pe cand in acea perioada termopanele nici nu existau.

Ia vedeti ce si-a tras Untila din 20 de mii de ruble sovietice:


Asa acoperisuri se fac la noi de maxim 5 ani de zile. Oare cate ruble sovietice a dat pe el?


Priviti ferestrele si stilul casei. Oare asa se faceau si in anii 1987-2000? Nu!

Dle Untila, pe cine mintiti?

Distribuie acest articol