Când va fi concediată toată Cancelaria Curții de Apel Chișinău?

Să suni la Cancelaria Curții de Apel Chișinău e ca și cum ai juca Super Loto 6/49. Cam tot la 6 apeluri din 49 răspunde cineva. Din cei șase norocoși de categoria I desigur că este numai unul. Doar acest fericit de categoria I primește toată informația de care are nevoie. Nu e greu de ghicit cine este norocosul sau norocoasa. Nimeni altcineva nu poate fi decât șefa cancelariei care sună și întreabă dacă cineva a pus apa la fiert pentru a face încă un ceai, pe lângă cele 5 băute de dimineață a câte 1 oră fiecare ceașcă.

Nu o dată am spus și am scris că la Cancelaria Curții de Apel Chișinău lucrează persoane incompetente, leneșe să ridice un receptor și la fel de leneșe să răsfoiască un dosar cu 5 foi să spună la cine este repartizat dosarul. Citațiile le trimit pe altă adresă, hotărârile sunt expediate peste jumătate de an. Pe lângă toate nu știu un pic de etică și comportament normal cu oamenii. Când nimerești în Cancelaria Civilă ai impresia de parcă ai ajuns la nu știu cui și ești tratat ca un nimeni. Doamnele de acolo uită că au salarii din taxele de stat pe care le plătim noi pentru fiecare acțiune.

Nici Ministerul Justiției și nici Departamentul administrare judecătorească nu au dorit să intervină pentru a asigura buna funcționalitate a acestei judecătorii. Cel mai important, nu au intervenit pentru a asigura executarea art. 34 din Legea Supremă cu privire la accesul la informație și  art. 5 CPC cu privire la accesul la justiție. Printr-o scrisoare din vara trecută am primit următorul răspuns de la administrarea judecătorească: Președintele Curții/Judecătoriei este cel care trebuie să asigure buna funcționalitate a Cancelariei. Tot el este cel care stabilește graficul de lucru.

De aici deducem că tot el învoiește personalul să plece de la serviciu înainte de ora cinci, sau înaintea zilelor de sărbătoare când de regulă, conform legii ziua de lucru se scurtează doar cu o oră, iar ei o scurtează cu jumătate de zi. Am dat și peste astfel de zile!

Dar cu toții uită de art. 20 (2) CC care conține: Nici o lege nu poate îngrădi accesul la justiție. Aha, în Moldova e fix așa. În mintea lor ordinul Președintelui Curții de Apel nu este Lege, deci nu cade sub incidența art. 20(2) CC. Fiecare interpretează cum vrea și cum îi place. E la modă în Moldova!

Dacă-mi amintesc, min. justice a făcut un offline, ceva schimbări de atunci??? Nimic!

Dacă vreți să jucați Super Loto 6/49 la Cancelaria CA Chișinău sunați: 76 88 33. Nu vă grăbiți să sunați toți în același timp, reușiți pentru că nu va fi demis/demisă nimeni în următorii ani!

Bine zice unchiul meu despre emblema justiției: ”Zeița e cu ochii legați, dar decide cum e înclinat talgerul. Care e mai aproape de pământ e mai cu monede, acolo-i și dreptatea”.

www.gandrabur.net

Distribuie acest articol