Brusc toți sunt de aceeași părere cu Dodon. Chiar vreți anticipate?

Esecul investirii Guvernului Sturza a trezit in moldoveni dorinta sa vina alegerile anticipate, asteptate de Igor Dodon inca din noiembrie 2014. Aceasta problema nu s-a pus pana acum, vorba lui Timofti, fiind actuala doar dupa ce inca o incercare de investire a unui Guvern PLDM a fost trasnita de asfalt, vorba lui Recean.

Moldovenii nostri nu sunt siguri pe ei niciodata. Ba vor continuitate si integrare in UE, ba vor anticipate. De aceasta data unii din ei s-au suparat ca, insuportabil deja, partidul lui Filat nu reuseste sa ramana la putere, sa mai fure ce a ramas in aceasta tara.

Desi parca inteligenti, vad tot mai multe persoane mature care sunt pentru anticipate, desi cunosc foarte bine ca fortele de dreapta nu mai au sanse. Nimic nu se va mai alege de PL, PLDM si PD daca in cateva luni vom fi chemati din nou la urne. Nici partidul prapadit al Topilor nu are sanse. Acum, in general, niciun partid de dreapta, pro-european, nu are sanse sa mai treaca in urmatorul Parlament cu suficiente mandate sa asigure o guvernare pro-europeana.

Grav este ca, desi toti inteleg gravitatea unor anticipate, totusi sunt pentru acestea. Nu stiu pe ce mizeaza ei, insa eu sunt sigur ca vor castiga in mare parte fortele de stanga, iar in prezent avem doar un singur partid pe acest echiser, si anume Partidul Socialist al lui Dodon, apropiat Kremlinului, fiind chiar in subordinea lui Putin.

Fiecare strigat “alegeri anticipate!” inseamna de fapt plus inca o sansa socialistilor sa puna mana pe putere. Societatea noastra, prostita deja cu televizorul, ziare si portaluri de doi bani, cad in aceeasi capcana in care a mai cazut la sfarsitul anilor ’90. Atunci, exact asa, tot cu ajutorul presei, s-a reusit profanarea notiunii “politcii de dreapta” si “proeuropene”, ca la sfarsit comunistii sa obtina 71 de mandate, adica puterea absoluta in Parlament si in Tara. De aceasta data se merge pe acelasi scenariu, insa societatea este la fel de proasta ca acum 15 ani, si nu inteleage la ce risc se expune, chiar daca a avut timp suficient sa invete din propriile greseli.

Ei bine, promovati anticipatele si alegerea unei noi solutii de dreapta, dar, din tot ce este, aveti ce alege? Nu! Ce o sa faceti in schimb, oare nu o sa promovati pana la urma votul de stanga? Asta o sa faceti!

Sa stiti ca, fiecare cearta pe eschierul drept, esecurile astea de desemnare a ministrilor, nu inseamna nimic altceva decat o mana de ajutor lui Igor Dodon. El sta si zambeste in sediul sau despre cat de prost si impotrivit este electoratul de dreapta, pregatindu-se totodata de anticipate, care pana la urma tot vor veni, pentru ca asta promoveaza societatea aceasta noastra civila, bagata in gradul de invaliditate datorita presei “libere” si “societatii civile” aservite partidelor.

Sa tineti minte ca, tot cum a fost in ’99, “societatea civila”, reprezentata de Petru Macovei si altii, ne vor asigura in Parlament 71 de mandate socialiste. Trebuie sa multumim de pe acum acestora pentru imensa promovare a scandalurilor dintre partidele de dreapta. Fara ei electoratul nu ar cunoaste si, tot daca nu ar fi Macovei cu societatea lui, Taranu, Bogatu, Negru, Barbarosie, altii, socialistii nu vor avea niciodata succes. De fiecare data stanga are nevoie de niste prosti care sa faca lucrul in locul lor. E si mai ieftin. Exemplu este din anul 2001, asa ca nu trebuie sa ne dam prea mult in detalii de doi bani.

Stimate electorati, inalti destepti de pe Facebook, “societatea civila”, va rog sa fiti atenti atunci cand cereti anticipate. Stiti foarte bine ca, daca maine sunt alegeri, Parlamentul va fi preluat de fortele pro-ruse. Aajunge sa mai spuneti “fie ce o fi, doar sa scapam de ei!”, pentru ca tot asa ati spus si dupa caderea lui Sturza in ’99. Nu cred ca o sa mai fiti credibili atunci cand o sa iesiti din nou in strada sa promovati rasturnarea unei dictaturi, asa cum ati facut in 2009. Gata, aia a fost ultima voastra incercare!

Daca sa fim sinceri, dictatura comunista tot a fost nascauta de societatea civila. Aveti grija sa nu nasteti si acum o dictatura socialista. De data aceasta ar putea dura vreo 20 de ani, nu doar 8. Atentie la ce faceti si primovati cand cereti anticipate!

Distribuie acest articol