Brandul “Renato Usatii” dispare: a fost politician, dar acum e boschetar!

Populatitatea sanatoasa a lui Renato Usatii scade pe zi ce trece, iar cei care-l mai sustin sunt din patura mediocra, generatia paharului si odnoklassniki.

Primarul de Balti a castigat simpatia in randurile electoratului, in special cel suparat pe putere, insa acum brandul “Renato Usatii” este pe cale de disparitie, iar acest lucru se vede in fiecare zi.

Tanarul falestean s-a retras la Chisinau ca un sihastru, fugind departe de reaponsabilitati si de grijile oamenilor care l-au ales. Poate nu aveau dreptate cei care protestau in fata Primariei Balti, dar pana la urma sunt zeci de mii de persoane dezamagite, care au asteptat de la noul politician tot mai multe schimbari spre bine, insa s-au ales cu acelasi sistem imbecil.

Nici primarii lasati de Renato, cei care gestioneaza or. Balti, precum si cei din raioane, nu fac fata promisiunilor. Au spus multe in campanie, dar acum sunt la punctul cand spiritul concertelor scumpe s-a cam stins, iar oamenii vor caldura si mancare. Multi si-au dat seama ca nu te hraneti si nu tin de cald cantecele lui Leps si nici celelalte. Nici Renato nu mai pune in farfurie. S-a terminat campania.

Am citit azi undeva pe facebook, ca poporul care alege o astfel de guvernare, cum este imputernicirea lui Renato la pr. Balti, este de fapt complice. Textul spunea ca asa popor nu poate fi compatimit. Mai pe scurt, acum cei din Balti dorm cum si-au asternut mai mult de 100 de zile in urma, atunci cand au fost la vot si au votat populismul, nu un om care sa faca treaba in oras.

Nu exclud ca Renato va mai face un concert in perioada sarbatorilor de iarna, dar acesta va dura cateva ore, dupa care oamenii vor cauta din nou sa manance si sa se incalzeasca.

Pana una alta, pentru ca Renato protesteaza si nu are timp de orasenii lui. Cei din Balti achita in continuare taxe exagerate, iar in aceasta iarna ar putea sa achite mai mult si pentru agentul termic.

Ce face Renato in acest timp? El sta in PMAN, fara scop si fara sanse privind declansarea unor alegeri anticipate. Pe scurt, pierde timpul in fata Parlamentului, in loc sa se duca pa Balti sa se apuce de lucru.

Renato “protesteaza” la Chisinau ca sa aiba o scuza pentru lipsa de la Primarie. El stie ca nu mai poate face nimic si a dat cu degetul in ochi cand a candidat, insa e prea tarziu sa renunte. A ales sa fuga de la Primarie. A gasit un refugiu pe bd. Stefan cel Mare si ne spune ca el face politica acolo, mancand ca un boschetar in mijlocul drumului si in bataia vantului.

Nu stiu cati l-au votat pe Renato primar sa doarma prin corturi la Chisinau, dar cu siguranta majoritatea celor care au fost la vot l-au ales sa fie primar, nu boschetar la Chisinau.

Renato, recunoaste ca ai dat in bara. Lasa protestul, ori lasa orasul Balti. Nu te mai zbate ca pestele pe uscat, pentru ca nu reusesti sa convingi pe nimeni. Am inteles ca ai fugit la Chisinau pentru ca nu stii ce sa faci la Balti, dar acest lucru trebuie sa-l spui clar si locuitorilor capitalei de nord.

A fost si Renato politician, dar acum e boschetar…

Distribuie acest articol