Bătălia platformelor VoxPublika vs VoxReport

În două zile am asistat la lansarea a 2 platforme, unde bloggerii din Moldova vor înșira idei, sugestii, comentarii și critici iar mii de oameni le vor citi.

Pe 10 mai Publika.md a născut copilul-site Vox.Publika.md. O comunitate deschisă, în care puterea cuvântului este deţinută de oricine ştie să o folosească cumpătat, un nou proiect pentru pentru mediul online. Aici se vor aduna toate articolele cele mai bune și se vor comenta pe măsură.

Despre lansarea VoxPublika a fost la TV, site și Radio. Bloggerii au fost invitați să publice articolele lor pe această platformă, apărută cam târziu.

Pe 12 mai am asistat la lansarea VoxReport, ce aparține companiei Interakt, care deține și portalul de știri UNIMEDIA. La fel, este o platforma de bloguri, opinii şi comentarii libere. Aceasta reprezintă un spatiu public pentru cititori şi profesionişti din orice domeniu, politicieni, persoane publice, jurnalişti freelanceri sau colaboratori ai oricărui grup media.

Bătălia între aceste platforme a început deja. La noi sunt puțini bloggeri care scriu la categoriile posibile pe ambele site-uri. Atragerea și menținerea acestora în fiecare grup va fi grea, presupun că pe alocuri vor fi și certuri. În final o să învingă cel mai puternic.

Eu, deși sunt nou în blogosfera moldavă, am acceptat să scriu pentru ambele, fiidcă am prieteni și pe de o parte a baricadei și de alta. Voi încerca să public articole aparte pentru fiecare evitând triplarea conținutului în internet: la mine pe blog, pe VoxPublika și pe VoxReport.

_____________________

Alte articole din acestă categorie:
Jurnal TV taie din salarii. Jurnalistii vor sa plece

Distribuie acest articol