Băsescu a avertizat, iar Presa a fost mințită de Ponta cu referire la Schengen

Încep să-i dau dreptate lui Traian Băsescu despre faptul că Victor Ponta este un om plagiat de mic, inclusiv data nașterii. Presa nu a fost atentă și a fost mințită de Ponta cu referire la Schengen. Ieri președintele românilor, Traian Băsescu, a avertizat: Aveți grijă să nu vă mintă Ponta, este un mincinos!

Azi, Plagiator de România, sau pe scurt –  Ponta Victor, a spus la Chișinău cea mai mare prostie care o putea spune cu referire la Viza Schengen. Victor Ponta, în calitatea sa de fost procuror, jurist, actual premier şi doctor cu teza plagiată, cu mastere care de fapt sunt şcoli de vară, a spus că cei care vor deţine viza Schengen vor avea dreptul să staţioneze în România mai mult timp, aceasta în condiţiile în care România nu face parte din Acordul şi spaţiul Schengen. Presa a înghițit „galușca” și a scris despre aceasta, cu News Alert, Breaking News, pe prima pagină câte 3 ore, cu declarații și foto cu mutra lui Ponta. Nu exclud că în ziarele de mâine va fi: ”Ponta promite… Schengen”.

Astăzi s-a demontrat încă o dată că sursele media din Moldova nu se interesează din Cadrul Legal și fac știri din auzite, din ce spune vrabia, mincinoșii și crinii. Păcat să se numească ”Presă”, mai bine „Culegători de informații”, pe care nici nu le procesează și nici nu le analizează. Fenomenul ”trebuie să fiu primul care dă știrea” este prea practicat de presa moldavă, iar aceasta duce la manipularea opiniei publice, uneori involuntar, alteori voluntar.

Tânărul comunist probabil nu ştie că potrivit art. 11 din CONVENŢIA DE APLICARE A ACORDULUI SCHENGEN din 14 iunie 1985 există 2 tipuri de vize: viză de călătorie și viză de tranzit. Viza de tranzit presupune că posesorul poate să traverseze teritoriul o dată, de 2 ori sau, cu unele excepții, de mai multe ori, în tranzit spre un stat terţ, cu condiţia ca perioada de tranzit să nu depăşească 5 zile. Acest lucru este strict stipulat în Acord, deci nefiind parte a Acordului (România nu este în spațiul Schengen, iar cu USL nici nu va fi degrabă), Ponta nu poate negocia acest articol în niciun fel. România este Stat de tranzit, iar dacă Ponta ar face ca cei cu astfel de vize să staționeze mai multe zile în RO, ducându-se în acest timp la mare, munte, business, șansele ca RO să devină membru al Acordului sunt egale cu 0 (zero), iar tranzitul prin această țară va fi interzis de mai marii Convenției.

Scenariul celor 90 de zile, aplicat de Bulgaria, nu va fi posibil, deoarece UE nu va permite utilizarea vizei Schengen în scopuri electorale, mai ales că lumina din capătul tunelului de aderare la Spațiul unic este departe, foarte departe. Bulgaria susține că a modificat unilateral condițiile cu privire la viză, însă ele au fost coordonate și aprobate de marile puteri din UE.

Deci, Ponta a făcut doar o declarație politică, în scopul scoaterii românilor din Basarabia la referendum pentru că aceștia din urmă să voteze demiterea lui Băsescu, participând astfel la ilegalitățile USL, care duc la denigrarea României în fața tuturor țărilor membre ale UE și SUA. Desigur acesta nu poate să nu fie pe placul liderului comunist, Vladimir Voronin, care este tizul USL aici în Moldova. Chiar azi Voronin a declarat: Îmi place de Ponta și Antonescu!

Afirmația lui Ponta cu referire la Schengen a fost o minciună! Mâine voi reveni cu o altă minciună gogonată a Plagiatorului, pe care presa a înghițit-o la greu.

Îi recomand lui Ponta să citească CONVENŢIA DE APLICARE A ACORDULUI SCHENGEN din 14 iunie 1985, apoi să revină la declarația lui de astăzi, 17 iulie 2012, făcută în fața camerelor de luat vederi la adresa celor din Moldova.

Nu știu care va fi reacția Statelor care au semnat Acordul și ce vor face în continuare cu Ponta, însă cert este că, dacă Băsescu pleacă de la Cotroceni, România devine un stat izolat 100%. Amintesc, că actualmente cele mai mari puteri a Lumii sunt îngrijorate de ce se întâmplă în România și de acțiunile ilegale ale USL. Ca dovadă citiți ceva nou pe ȘtirileProTV.ro, cu referire la raportul UE privind situația din România.

PS: Ieri am fost la offline cu Traian Băsescu. Nu e nevoie să scriu articol despre vizita la București. E destul să urmăresc acțiunile lui Ponta și Crin, prin care se demontrează ce a spus ieri Președintele românilor despre acești doi hoți! Totodată ieri Băsescu ne-a atenționat să avem grijă să nu fim mințiți de presă. Și iată că a fost așa cum a spus El!

Distribuie acest articol