Balacci pus în lista slujitorilor lui Plahotniuc

Balacci pus în lista slujitorilor lui Plahotniuc
Balacci pus în lista slujitorilor lui Plahotniuc
Astăzi am avut fericita ocazie să particip cu Dragoș Galbur la o întâlnire offline cu tinerii bloggeri, organizată de Centrul Media pentru Tineri (Drumul Viilor,30/2).

Fiind conectat la internet 24/24 ore, am văzut o etichetare pe Facebook la un articol despre o presupusă listă a slujitorilor lui Plahotniuc. Am fos nespus de bucuros că în sfârșit cineva a adăugat oficial numele meu într-o listă ce-l apără pe Plahotniuc. Mirarea a fost adăugarea lui Balacci Veaceslav în acea listă.

Da, eu sunt un membru de partid răzvrătit și scriu articole împotriva unor doctrini, pentru că exercit dreptul meu la libera exprimare și opinie, precum și democrația din partidul din care fac parte, iar interzicerea ar fi tocmai o încălcare a principiilor democrației.

Balacci nu o dată a scris despre Serviciul Vamal și neregulile din acest sistem, putred și corupt. A scris o dată, de două, de trei, de patru. Nimic reacție din partea lui Vlaf Filat, din partea PLDM, din partea Guvernului, Procuraturii și tot așa mai departe.

În vara anului trecut Vlad Filat mi-a zis să-i prezint o infromație cu privire la Serviciul Vamal, în care să fie incluse nume, funcții și acte de corupție săvârșite de aceștia. Știind că Veaceslav a făcut parte din colaboratorii Serviciului Vamal, am apelat direct la el să-mi spună ce scheme se utilizează la Vamă, precum și paianjenul funcțiilor.

În câteva zile am primit un document în Word, cu nume, funcții, grade de rudenie, scheme de contrabandă. Am pus mâinele în cap când am văzut cum sunt legați între ei șefii de la Vama. Balițchi nașul altul șef, cela nașul altui șef, vărul șeful nu știu la care șef, care este rudă cu alt șef și tot așa mai departe.

Am decis că lista nici nu o pot prezenta lui Vlad Filat, deoarece aceste la sigur cunoaște despre toate acestea, din moment ce tot el a semnat pentru numirea lui Balițchi în fruntea Serviciului Vamal, iar ceilalți șefi importanți la fel trebuie să fi fost coordonați.

După cazul când era cât pe ce să zboare în aer mașina unui șef de la vamă, am decis că lista lista mea trebuie lichidată total. Nu de alta, dar pot zbura și eu în sus, ajutat de explozibil. Am primit deja o mică atenționare în legătură cu articolul ”Igor BODORIN, șeful SPPS este cercetat în Dosarul 7 aprilie?”.

După ce Balacci a publicat atâtea articole și a prezentat opiniei publice despre scheme frauduloase de la vamă, nici premierul și nici alte organe nu au spus: ”Slavic, vino să lucrezi la noi, să doborâm corupția de la Vamă, că tu știi multe!”. Nimeni nu a dat interes cunotințelor acestui băiat, dar au găsit pozitiv includerea lui în lista celor care-l slujesc pe Plahotniuc, generos preluată de Jurnal.md.

Chiar îmi pare rău că libertatea de exprimare și deconspirarea actelor de corupție nu face nimic altceva decât includerea în lista celor care lucrează împotriva SISTEMULUI, iar presa, cea care cere mereu libertate de exprimare, publică liste, acuzații, sume, fără să întrebe nimic pe cei vizați, așa cum îi obligă codul deontologic.

PS. Despre răzvrătirea mea voi scrie după alegerile Parlamentare din 2014. Alegeri în 2013 încă nu cred că ar trebui să fie.

Distribuie acest articol
One Comment