Avocații operează cu dovezi, iar politicienii cu bârfe, în cazul Vlad Plahotniuc

Avocații operează cu dovezi, iar politicienii cu bârfe, în cazul Vlad Plahotniuc
Avocații operează cu dovezi, iar politicienii cu bârfe, în cazul Vlad Plahotniuc
Azi am fost cu toții spectatorii, telespectatorii și radio-ascultătorii unor dovezi care-l eliberează pe Vlad Vlahotniuc de toate suspiciunile și acuzațiile nefondate, or, fondate în baza unor documente neautentificate, fluturate de ”politicieni” și moderatori de emisiuni.

Mai mult, azi am fost martorii unui eveniment care a confirmat că avocații operează cu documente, probe originale, pe când politicienii, de genul comuniștilor și alții, operează în baza unor bârfe, bine răspândite prin sursele media. Pricipalul subiect al dezinformării stă undeva călare pe o televiziune, știți voi care, fără să-i dau numele ”generalistei”.

Am examinat documentele prezentate de avocatul Vitalie Nagacevschi și de ceilalți doi, în timpul conferinței de azi. Documentele prezentate de aceștia servesc un motiv destul de serios pentru ca politicienii și presa să înceteze atacul la persoană, nefondat, precum și dezinformarea în masă, indiferent că este Plahotniuc, Filat, sau altcineva.

Nu-l simpatizez pe Vlad Plahotniuc, ba chiar am scris un articol despre el la acest subiect, însă în acest caz, când avocații au venit cu documente oficial, răspunsuri, interpelări, nu mai avem nici un temei să-i credem pe cei care ”luptă”, folosind politicul și dezinformarea ca principale arme.

Deputații comuniști, precum și colegul Ion Butmalai (PLDM) nu au dat preț cuvintelor, crezând că au imunitate și pentru despăgubiri morale, dând aprecieri în baza unor documente făcute probabil în Photoshop sau trase la xerox și montate să convină unui ”luptător” cu mafia, care stă pe ghebul unei televiziuni, declarată liberă, independentă și imparțială.

Acum e timpul încetării războiului dintre opoziție și putere, deoarece, cum a spus și Nagacevschi, în primul rând este pătată imaginea Moldovei, apoi a unei anumite persoane. Să învinuiești pe cineva la un nivel atât de înalt, citând nefondat instituții internaționale, nu e bine și nici corect.

Cei care au răspândit informații vor achitat câte minim 3000 €, în calitate de despăgubiri morale, după cum au anunțat avocații lui VP.

Distribuie acest articol