Autoritățile interzic irigarea din râul Nistru. Tâmpiți!

Murim de sete și uscăm lanurile de porumb din cauza unor autorități incompetente și dominate de corupție.

De-a lungul râului Nistru este interzisă irigarea de către mai marii raioanelor și polițiștii de frontieră.

La Soroca este interzisă irigarea grădinilor care se află pe malul bătrânului râu, iar cu vaca la adăpat trebuie să te duci cu buletinul. E o situație tâmpită, creată de oameni tâmpiți, care se gândesc naiba știe la ce.

Săptămâna trecută discutam cu o persoană care mă certa cât de proști sunt moldovenii care locuiesc în preajma resurselor acvatice. ”Voi trebuie să vă rugați să fie peste tot în jur secetă și să nu plângeți că nu plouă. Curge Nistru la picioarele voastre și trebuie să fiți milionari, acolo la Nord”, a spus domnul.

M-am gândit două zile cât adevăr este în vorbele lui. Azi am fost sunat de un localnic din sat la mine și se plângea că polițiștii de frontieră nu-i permite să ude cartoafele din grădina care se află pe malul Nistrului. Aceștia spun că e zona de frontieră și nimeni nu are dreptul să de afle mai aproape de 15 m de la luciul apei.

Da, e o tâmpenie să nu lași un bătrân să-și ude 50 tufe de cartofi și 5 de roșii cu apa din Nistru. Deci, avem apă, nu avem cap la instituții, iar aceasta aduce prejudicii mari. Nu cred că cineva va schimba situația.

Situația la Soroca este mai gravă: Un om de afaceri are cea mai performantă crescătorie de puiet din Moldova. Acestuia ăi este interzis să ude copacii cu apa din Nistru. Pretextul variază, dar până la urmă este unul politic.

Grav, foarte grav ce se întâmplă în teritoriu. Să piară plantații și grădinile oamenilor din cauza politicii și incompetenței este absurd.

Poate face cineva o Lege cu privire la accesul la apă pentru irigare?

PS: Zicea cineva de agricultură, irigații, dezvoltare, suport? O_o

(articol scris puțin la supărare, pe tâmpiții de la conducerea unor instituții)

Distribuie acest articol