(Document incontestabil) Au luptat, dar nu au obținut Victorie pentru Moldova, ci pentru Rusia.

9maiCu toată stima și respectul față de cei care au participat la cel de-al doilea Război Mondial, dar și celor care au participat la Primul, dar ei au fost prizonieri ai armatei rusești, luptând pentru ei și obținând Victorie pentru Rusia, nu pentru Moldova.

Din păcate, astăzi în Moldova se sărbătorește o Zi a Victoriei care nici pe departe nu este a moldovenilor care au luptat de partea rușilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Dovada că nu a fost victoria lor este Pactul Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939, semnat la Moscova de ministrul de externe sovietic Viaceslav Molotov și ministrul de externe german Joachim von Ribbentrop, în prezența lui Stalin. Prin documentul secret Germania a dat undă verde Rusiei să ocupe Basarabia, față de care spuneau că nu au interese, fără a avea obiecții față de eventuale schimbări de graniță în favoarea Uniunii Sovietice.

Deci, prin Protocolul adițional, secret semnat de cei doi miniștri, forțele germane singure au abandonat influența asupra Basarabiei, dând voie Rusiei să se stabilească cu armata și influența totală în teritoriul dintre Prut și Nistru, unde pot face orice. Astfel, în asemenea situație nu putem discuta despre o eliberare de germani de către ruși, chiar dacă ulterior au fost careva confruntări între aceștia.

Lupta dintre germani și ruși, în privința Basarabiei, a fost de fapt mai mult o mascaradă a forțelor mondiale de atunci, pentru a nu da pe față despre Protocolul adițional secret, semnat odată cu Pactul din 23 august 1939.

Faptul că rușii au ajuns până la Berlin, unde au arborat drapelul roșu pe o clădire oficială nu este deloc o Victorie a moldovenilor participanți la război, pentru că ei de fapt au fost prizonierii de război, puși să lupte împotriva celor vizați de ruși ca fiind dușmani.

Până la urmă, la 9 mai 1945 a fost ”tras” ultimul foc de armă în cadrul celui de al 2-lea Război Mondial, însă luptătorii noștri nu au mai reușit să obțină independența și Victoria pentru Moldova, dar au reușit să obțină o Victorie pentru Rusia, asupra propriului pământ. Or, din 1940 nu am mai fost lăsați de ruși.

Pământul nostru a fost ocupat oficial de ruși până în 1991, însă neoficial suntem ocupați și acum, nu doar în Transnistria, dar și în Chișinău, în toată Țara Moldovei.

În mod normal, Victoria pentru Moldoveni a fost în 1991, când au obținut independența față de Rusia, în mod oficial. Nu se poate discuta niciodată despre o Victorie câștigată în anul 1945, sau până atunci, pentru că în urma Pactului din 39 am fost ocupați și ocupați pare că vom fi în continuare.

Partea prostă este că cei care au fost la război nu au fost școliți să înțeleagă pentru cine au luptat și că nu au obținut nimic pentru Moldova. Au obținut doar soldații ruși, care s-au stabilit aici, aduși fiind, de unde nu mai pleacă nici morți.

Astăzi, Rogozin a venit în Moldova, însoțit de alți funcționari ai Imperiului Rus, care și-au permis să spună ”Noi aici nu avem cu cine să ne întrevedem!”. Aceasta denotă faptul că Rusia încă exercită presiuni expansioniste asupra Moldovei, susținând în continuare că Moldova este o suburbie a Moscovei, unde vin și se duc când vor, spunând ce vor și organizând concerte.

Din nefericire, oficialii moldoveni sug din degete și declară că ”Rogozin este într-o vizită privată”, fără a da importanță mesajului diplomatic, destul de grav: ”Noi aici nu avem cu cine să ne întrevedem!”

Bucurați-vă în continuare pentru Victoria și Ocupația lor, moldoveni proști ce sunteți.

Iată textul Protocolului secret, atrageți atenție la p. 3:

_________________________________________________

Aus Anlaß der Unterzeichnung des Nichtangriffspaktes
zwischen dem Deutschen Reich und der Union der
Sozialistischen Sowjetrepubliken haben die unterzeichneten
Bevollmächtigten der beiden Teile in streng vertraulicher
Aussprache die Frage der Abgrenzung der beiderseitigen
Interessensphären in Osteuropa erörtert. Die Aussprache
hat zu folgendem Ergebnis geführt:

1. Für den Fall einer territorial-politischen Umgestaltung
in den zu den baltischen Staaten (Finnland, Estland,
Lettland und Litauen) gehörenden Gebieten bildet die
nördliche Grenze Litauens zugleich die Grenze der
Interessensphäre Deutschlands und der UdSSR. Hierbei wird
das Interesse Litauens am Wilnaer Gebiet beiderseits
anerkannt.

2. Für den Fall einer territorial-politischen Umgestaltung
der zum polnischen Staat gehörenden Gebiete werden die
Interessensphären Deutschlands und der UdSSR ungefähr durch
die Linie der Flüsse Pissa, Narew, Weichsel und San
abgegrenzt. Die Frage, ob die beiderseitigen Interessen die
Erhaltung eines unabhängigen polnischen Staates erwünscht
ei-scheinen lassen und wie dieser Staat abzugrenzen wäre,
kann endgültig erst im Laufe der weiteren politischen
Entwicklung geklärt werden. In jedem Falle werden beide
Regierungen diese Frage im Wege einer freundschaftlichen
Verständigung lösen.

3. Hinsichtlich des Südostens Europas wird von sowjetischer
Seite das Interesse an Bessarabien betont. Von deutscher
Seite wird das völlige politische Desinteressement an diesen
Gebieten erklärt. (traducerea în română aici)

4. Dieses Protokoll wird von beiden Seiten streng geheim
behandelt werden.

Moskau, den 23. August 1939

gez. von Ribbentrop
gez. W. Molotow

_________________________________________________

 

Pactul Ribbentrop-Molotov - Protocolul secret
Pactul Ribbentrop-Molotov – Protocolul secret
Distribuie acest articol