Atenție la noile partide „pro-europene” și la candidații propulsați în mijlocul electoratului

După o lungă perioadă în care stânga a fost fragmentată, iar Plahotniuc a dus până la capăt promisiunea din 2012, că va distruge Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, a venit și timpul distrugerii eșichierului de dreapta. Rând pe rând partidele se distrug și apar în locul acestora alte formațiuni așa zise pro-europene. Eu aș zice să fiți atenți cu aceste partide și candidații propulsați în cercurile electoratului prost al Moldovei.

Încă nu am văzut să răsară pe scena politică un politician care nu a stat cel puțin o singură dată cu mâna în borcanul cu miere. Toți care se avântă acum s-au înfruptat o perioadă lungă din banii furați de la Stat, iar acum vin în calitate de mari salvatori ai națiunii. O vorbă mai veche spune că numai sârma și sicriul îndreaptă toate păcatele omului, însă unii politicieni de la noi cred că migrarea în alte partide sau înființarea noilor formațiuni politice duce imediat și la ștergerea istoriilor rușinoase despre unii dintre ei.

După câte știți, pe scena politică s-a reavântat câteva luni și Ion Sturza. Acest personaj a fost anterior mare șef peste averea Statului, apoi premier. După demisie l-am aflat în calitate de om prosper cu afaceri de milioane, dar niciodată nimeni nu s-a întrebat de unde a luat bani să construiască afacerile prospere demne de laudă. El nu este singurul fost premier sau fost funcționar al anilor 90 care s-a învrednicit cu titlul de „milionar” exact după ce a plecat din funcție.

Sturza a dispărut de pe scenă după ce a fost propus din nou în calitate de premier, când au fost dezgropate mai multe schelete îngropate în ograda sa politică. De atunci profetul de la ProTV a cam închis gura și s-a refugiat din nou în România. Probabil acum pregătește pachetul de acte legat de Rompetrol Rafinărie, o altă afacere românească de stat privatizată cu implicarea acestui politician pro-european.

Filat, insul închis în Penitenciarul nr.13 din Chișinău, la fel a venit în calitate de mare salvator al națiunii și al parcursului pro-european. A sfârșit cu închisoare și a dat dovadă că vectorul european a fost doar un paravan pentru hoții, iar electoratul a fost utilizat strict în atingerea scopurilor criminale personale și de grup. Filat a fost unul din oamenii lui Lucinschi, fost coleg de hoție cu Ion Sturza.

Imediat după înlăturarea lui Vlad Filat a fost propulsat și Andrei Nastase, alt personaj perindat anterior pe holurile putere, devenit și acesta milionar după ce a fost demisionat. Nastase, spre deosebire de predecesorii săi din gruparea Lucinschi, a fost puțin mai flexibil și a jonglat cu vectorii politici. O perioadă a fost pro-european, apoi s-a alipit cu rușii după ce reprezentantul UE i-a lăsat pe membrii Platformei DA să discute cu secretarul Delegației UE. Nastase, personajul propulsat să-l înlocuiască pe Filat, implicați toți în aceleași scheme de delapidare a averii statului moldovenesc, ar putea să se identifice până la urmă ca pro-european sau centrist, adică ar putea promova un fel de independență politică a Moldovei, însă toate astea doar în speranța să obțină susținerea electoratului, după care promisiunile electorale vor fi aruncate la gunoi, iar Lucinschi va fi din nou la cârma statului prin intermediul sculelor sale.

Maia Sandu, o altă zeiți promovată intens în rândul electoratului, a fost și ea cu mâinile pe borcanele cu miere. Să nu credeți că a apărut în Guvern pe timpul lui Vlad Filat sau la propunerea partenerilor externi. Maia Sandu are cartea de muncă burdușită cu funcții deținute inclusiv în Guvernele comuniste. A fost consultat pe în perioada comunistă, iar în urma consultărilor sale Voronin a dus țara de râpă. Sper că nu va nega serviciile acordate lui Vladimir Voronin și miniștrilor acestuia. Așadar, Maia Sandu încearcă și să prindă o imagine de sfântă, însă ascunde că a prestat servicii pentru Voronin și Filat, ambii fiind implicați în lucruri absolut murdare.

Dacă observați bine, Andrei Nastase și Maia Sandu vor împărți electoratul și membrii PLDM. Unii au trecut deja cu Maia, alții s-au grăbit să urce pe scena Platformei DA. Probabil ați înțeles cu toții că reforma liberal-democrată constă din separarea în două tabere, care până la urmă vor avea aceleași obiective.

Mai este cineva promovat pe dreapta? În afară de acești „lideri” mai este cineva? Nu, nu este nimeni, deoarece nimeni nu-și permite luxul să dețină câteva milioane de lei ca să înființeze un partid. Nu au nici în spate finanțatori care au furat anterior de la stat, așa cum Țopii finanțează campaniile lui Andrei Nastase din solda de 7 milioane de euro încasată din Bugetul RM în baza unui dosar fabricat inclusiv cu implicarea lui Andrei Nastase – privatizarea frauduloasă a AirMoldova.

Nu înțeleg de ce oamenii aleg să meargă înainte cu aceleași personaje implicate anterior în hoții și în delapidarea averii statului. Sturza, Filat și Nastase au fost implicați direct în privatizări, iar Maia Sandu a consultat guvernele comuniste cum să fure mai bine, apoi a susținut și Guvernele PLDM când BEM și Aeroportul au fost sustrase din averea Statului. De ce toți se fac orbi și nu vor să înțeleagă că schimbă un hârb pe oală spartă? Chiar nimeni nu înțelege că politicienii vechi sunt niște câ…ați cu ochi? Când poporul moldovenesc va naște un lider adevărat, fie el și de altă orientare politică?

Mare atenție și la sloganele pro-europene. De fiecare dată politicienii s-au ascuns sub acest slogan și au furat până la refuz. Ar fi cazul de împiedicat preluarea puterii în stat pe această cale. Ajunge să mai acordați votul doar în schimbul sloganelor! Fiți Popor inteligent, nu oi mânate în turme!

Distribuie acest articol