Anul trecut în PMAN toți cereau UNINOMINALE, inclusiv Andrei Nastase

Astăzi, după declarația liderului PD despre alegerile uninominale, s-a reaprins focul sub fundurile mai multor „politicieni” de la Chișinău, iar primii arși au fost Andrei Nastase și Maia Sandu, ultima organizând și o conferință de presă.

După cum și m-am așteptat, pe internet au circulat diferite păreri și declarații despre noul sistem electoral, iar cineva chiar a susținut că „poporul” nu a fost consultat despre această problemă.

Tot pe internet, acolo unde au loc cele mai aprige lupte politice, s-a găsit proba că PLDM a fost primul partid care și-a pus în obiectivele sale electorale alegerea deputaților pe cale uninominală, motiv pentru care au scos în 2008 vreo 5000 de oameni, care au cerut modificarea Constituției și introducerea noului sistem electoral. Mai multe informații despre aceasta puteți găsi chiar pe siteul oficial www.pldm.md

Fotografia postată de Ion Harghel.

Pentru a demonstra faptul că „poporul” a fost consultat, iar de partea uninominalelor au fost și politicienii care sunt azi cu fundul pe jar, este și materialul video al protestului din 24 ianuarie 2016, în timpul căruia liderii protestatari, inclusiv Andrei Nastase, scandau pentru organizarea alegerilor deputaților prin vot direct, iar fiecare cetățean să aibă dreptul fundamental să-și demită delegatul în Parlament. La protestul din ianuarie 2016 a participat și Oazu Nantoi, reprezentant al societății civile.

Pentru a vă convinge, respectiv pentru a vedea cât de tontălău este Andrei Nastase și de oa.e este Maia Sandu, vizionați video de la protestul din ianuarie 2016. Fragmentul este disponibil mai jos:

Acum, când „votul poporului” ar putea deveni realitate, Maia Sandu, Andrei Nastase, Renato Usatăi Igor Dodon și ceilalți „lideri protestatari” se dau cu fundul la gard și lansează o nouă campanie de îndobitocire a oamenilor. Dacă atunci militau pentru uninominale, iar oamenilor s-a băgat în cap acest deziderat, acum tot hunta dată va protesta în defavoarea alegerilor organizate după sistemul propus de liderul Partidului Democrat și cerut în stradă.

Maniera în care s-au răzgândit Andrei Nastase, Igor Dodon și Maia Sandu, ei la moment fiind de aceeași părere, deci în aceeași căruță, nu demonstrează nimic altceva faptul că, în 2016, în plină stradă și pe frig, ei și-au bătut joc de oameni și de sentimentele lor. Or, de ce atunci spuneau că uninominale sunt bune și trebuie cerute inclusiv prin proteste, iar acum spun că nu mai sunt necesare și că nu sunt democratice?

În acest context, oare când Maia Sandu și Andrei Nastase au fost ori sunt pentru democrație, atunci când se striga de pe scena din PMAN în favoarea uninominalelor, sau acum, când ei strigă de la microfoane că propunerea lui Plahotniuc este un atac la democrație?

Maia Sandu și Andrei Nastase, precum și partidul lui Dodon, trebuie mai întâi să-și dea seama ce au cerut anul trecut, apoi să iasă în fața oamenilor cu alte păreri. În caz contrar, fiind această luptă televizată, liderii din „opoziție” vor demonstra în mod repetată că sunt niște impotenți și niște mincinoși.

Partea proastă este că, deși Maia Sandu și Andrei Nastase au susținut anul trecut organizarea alegerilor după noul sistem electoral, acum o parte din susținătorii acestora susțin la fel vice-versa, și asta doar pentru că zice Maia Sandu pentru ai ei, iar Andrei Nastase pentru gruparea lui de alcoolici.

Va fi foarte haios dacă vor fi organizate și proteste anti alegerilor uninominale. Atunci chiar am asista la un circ stradal bine regizat, un protest la care se va protesta împotriva celor solicitate prin „vot stradal” pe data de 24 ianuarie 2016. Protestul de atunci a fost organizat de PSRM, DA, PN, iar în calitate de asistentă și susținătoare a fost inclusiv Maia Sandu.

În concluzie, acum se constată faptul că Maia Sandu și Andrei Nastase sunt împotriva solicitării propriilor protestatari.

Maia Sandu, Andrei Nastase, oare nu-i periculos să arăți fondul propriilor susținători? Oare nu oamenii voștri au cerut uninominalele, iar voi ați scandat de pe scenă?

Distribuie acest articol

One comment

  1. Ce s-a schimbat acum? De ce dupa un an nu mai vor alegeri uninominale? Sau atunci credeau ca guverarea niciodata nu o sa fie de acord cu asa schimbare si de asta insistau pe schimbarea asta. Acum cand au vazut ca e destul de real, opozitia nu mai este de acord. Caci se cam duce de ripa dorinta lor de a acapara puterea in stat.

Comments are closed.