Angela, Porsche-ul și Ilan Shor

Ilan Shor a dăruit lui Vlad Filat „cadouri otrăvite”, iar printre acestea au fost și câteva mașini, dintre care o mașină a ajuns la Angela, una la Olea, cu alta se plimba Vlad și paznicii lui. Procurorii și instanța de judecată, examinând dosarul în care a fost învinuit fostul premier, au aplicat măsuri de asigurare inclusiv asupra acestor unități de transport, ulterior, prin sentință, au decis sechestrarea lor.

Astăzi, când Curtea de Apel Chișinău a examinat prelungirea mandatului de arest pe numele lui Ilan Shor, Angela a scris un mesaj emoționat pe Facebook, prin care a condamnat acțiunile instanței de judecată în privința primarului de Orhei. Fosta prezentatoare TV, probabil și viitoarea, transmite că Ilan este grav bolnav (de inimă), iar instanța-l ține în subsolul CNA special să asigure un show public și să arate partenerilor străini că la noi se mișcă ceva în domeniul aflării unde-i miliardul.

Probabil unii s-au întrebat cum se face că Angela a luat-o peste gard și a trecut de partea lui Ilan Shor. În acest caz este o explicație destul de clară: trebuie să răscumpere Porsche-ul. Nu contează dacă mașina este în ograda CNA sau la ea acasă. Bunu-i bun și trebuie apărat cu bună credință, iar apărarea lui Shor este unica soluție la moment.

Pe de altă parte, Angela are pe conștiință și obligația să se comporte decent și cu compasiune față de donatorul Ilan Shor. Fiecare om tinde să-l apere pe cel care-l asigura pe vremuri cu orice și oricând, mai ales când ne gândim că o bună parte din averea lui Filat (încă nesechestrată) provine de la Shor.

Citind mesajul Angelei pot să afirm și eu ceva: Un premier adevărat nu-și fură cetățenii, așa cum o justiție normală nu face show pe spatele cuiva.

Mai jos este textul Angelei, preluat de pe Ziarul de Garda:

 

Distribuie acest articol