Andrei Nastase vinde protestul din PMAN pe functia de Procuror general

Tradare in randul protestatarilor din PMAN. Liderul lor s-a lasat prada poftelor de putere, asa ca ar accepta sa fie numit procuror general al Republicii Moldova.

Dupa cum a anuntat Nastase la emisiunea Nataliei Morari, el va depune actele sa participe la concursul de selectare a noului procuror, insa nu inainte sa fie reformata aceasta institutie, respectiv sa fie votata Legea noua in acest sens.

Declaratia facuta de Nastase este un semn ca este dispus sa negocieze protestul in schimbul functiei de Procuror General al Republicii Moldova. Nu stiu daca incercarea este facuta cu stangul, dar pana la urma este o incercare deschisa si destul de interesanta, pe de o parte. Pe de alta parte este un act de tradare a oamenilor care au crezut pana acum in Platforma DA. Uite ca se demonstreaza utilitatea Platformei, si anume folosirea acestei entitati in vederea negocierii si cumpararii functiilor in schimbul pacii si linistii pe strazi.

Pentru politicieni nu este o noutate vinderea unor favoruri in schimbul scaunelor moi. Un exemplu in acest sens este si fostul presedinte al AMN. Serafim Urecheanu si-a vandut partidul pentru postul de Presedinte al Curtii de Conturi. Uite in aceasta situatie se pune si liderul protestatarilor din PMAN.

La fel, nu este pentru prima oara cand liderii politici folosesc masele de oameni pentru realizarea intereselor proprii. La acest capitol cel mai potrivit nominalizat este Vlad Filat. Liderul PLDM umbla si cauta semafor verde prin 2007, exact la fel cum umbla acum Nastase, ca pana la urma acel verde sa fie folosit la delapidarea Statului, incepand cu intreprinderile de stat pana la Banca de Economii.

Exemple de acestea mai sunt. Din pacate in Moldova avem mai multe exemple de politicieni profitori. Sunt de diferite specii si din diferite partide. Nastase, cel despre care scriu in acest articol, vine parca din alta parte, insa pana la urma se demonstreaza ca este din acelasi cerc criminal numit “Lucinschi”.

Stiti ce este mai interesant? Nastase nici nu a astept sa ajunga la putere. Vinde protestul si PMAN chiar din fasa politica. Nici nu a asteptat sa ajunga in Parlament. Asta demonstreaza ca este un laș pișărcos care se vinde pentru propriul confort.

Pe de alta parte, intelegem ca Nastase vrea acest post de procuror pentru a astupa din urma toate bortile lasate de clanul Lucinschi. Ei chiar au nevoie sa puna mana pe organul care instrumenteaza si conduce cele mai rasunatoare dosare. Filat ar fi mandru de un asemenea ajutor la PG, iar Topii vor dormi mai linistit cand vor avea siguranta ca nimeni nu va inainta cererea de revizuire a dosarului privind atacul raider asupra AirMoldova.

Probabil ati inteles din textul de mai sus ca Andrei Nastase nu vrea sa fie procuror pentru popor. El se cere in aceasta functie pentru a apara fundurile colegilor sai. Sa nu uitam ca absolut toti cei din jurul sau au fost implicati anterior in jaful AirMoldova, precum si Voiaj International. Cel putin doua companii mari de stat au avut de pierdut din urma atacurilor din partea grupului de executori constituit din Filat, Topii, Nastase si Arapu.

Da, nu uitati sa-l sustineti in continuare pe Andrei Nastase. Clanul lor are nevoie de sustinerea voastra stradala. Doar datorita voua au posibilitatea sa revina la putere si sa puna mana din nou pe vacile mulgatoare de bani. Filat probabil nu a reusit sa fure tot, asa ca au nevoie de inca vreo 2-3 mandate.

Distribuie acest articol