Andrei Nastase, să știi că absolut toți candidații vor fi ai lui Plahotniuc, cu excepția ta, sluga jegoasă a Țopilor

Paronia politică de care suferă Andrei Nastase se agravează de pe o zi pe alta. Ieri a declarat că Igor Dodon este candidatul lui Plahotniuc, iar refuzul socialiștilor să participe la protestul din 24 aprilie 2016 este dictat de anumite interese ascunse.

În mod normal Andrei Nastase merită niște explicații venite din partea mai multor partide, respectiv din partea electoratului care susțin aceste formațiune. Eu voi încerca, pe scurt, să tratez puțin acest subiect. Să luăm pe rând.

PSRM și Igor Dodon

Chiar astăzi activul PSRM a votat pentru înaintarea lui Igor Dodon la funcția de președinte al Republicii Moldova. Votul a fost dat transparent și comunicat opiniei publice de-îndată. Mai mult, mâinile ridicate astăzi la ședința socialiștilor au reprezentat în primul rând electoratul care stă în spatele fiecărui lider local. Cum poate Plahotniuc să influențeze câteva zeci de mii de membri PSRM ca aceștia să voteze pentru un anumit candidat? Afirmațiile lui Nastase sunt paranoice!

PPEM

Partidul lui Iurie Leancă are în spate electorat de dreapta și îndreptat spre Uniunea Europeană. Ei, deși sunt puțini, tot vor înainta un candidat la funcția de președinte al RM. Partidul fără candidat se consideră partid mort, după cum afirmă specialiștii în politică. Dacă este să luăm după Nastase, dar aceasta în mod sigur va fi așa, până și candidatul PPEM, probabil Leancă, va fi numit de Plahotniuc. Din nou se pune în cârcă băiatului de la Grozești exercitarea influenței electoratului PPEM.

PLDM

Oricum PLDM va avea un candidat la funcția de președinte al RM, chiar dacă Lucinschi și banda lui vor să-l susțină pe Nastase, iar ceilalți din formațiune vor să aibă candidatul lor. Opțiunea majorității, adica a celor cu membru PLDM în calitate de candidat, este o abordare absolut corectă din punct de vedere politic. Dar, fiindcă majoritatea din PLDM va refuza să-l susțină pe Nastase, iar aceasta înseamnă că se dă un șut în fundul lui Lucinschi, la fel vor apărea acuzații că până și candidatul Stejarului este numit de Plahotniuc. Doar știți voi că toți care sunt împotriva lui Nastase sunt de fapt oamenii lui Plahotniuc.

Partidul Nostru

Zilele trecute au putut fi observate câteva îmbrânceli mediatice între Renato Usatîi și Andrei Nastase. Nastase, prin intermediul siteului independent.md a transmis usatiștilor că PMAN aparține numai Platformei DA, iar anvelopele pot fi arse numai la Bălți, nu și la Chișinău. Îmbrânceala publică ne spune că Renato nu va susține candidatura lui Nastase, respectiv PN va avea candidat propriu. La fel, dat fiind faptul că Renato va susține omul său, nu pe omul Țopilor, și în cazul Partidului Nostru candidatul va fi decis de Plahotniuc. E clar, da?

PCRM

Voronin spune că va fi candidatul unic al comuniștilor. Normal, el și partidul nu vor susține candidatura lui Nastase, respectiv cine este contra… este omul lui Plahotniuc.

PAS

Maia Sandu se ridică în sondaje și este peste Andrei Nastase. Ea, pentru că este cu un cap mai sus în sondaje, la fel este omul lui Plahotniuc. Așa ne spune Nastase.

Probabil vor mai fi partide care vor înainta propriul candidat. Toate aceste formațiuni, în cazul dacă nu vor să-l susțină pe Nastase, la grămadă sunt automat în mâinile Plahotniuc. Asta-i ideea, nu?

Andrei Nastase, să știi că rămâi numai tu unicul candidat jegos susținut de Țopi, Filat și toată banda de hoți. Tu vei fi singurul de pe dreapta, stânga, centru, în sus și jos. Doar tu, voinicule, vei fi singurul candidat demn de susținerea electoratului. Totodată, vei fi singurul lipsit de susținerea băiatului de la Grozești. Ai grijă, „politicianule”, să nu te împiedici în campania electorală. Riști să rămâi singur cuc. Nu mai urla în stânga și dreapta că toți sunt oamenii lui Plahotniuc. Nu uita că electoratul are capacitate de analiză și decizie.

Distribuie acest articol