Andrei Nastase nu-i plătitor de impozite, dar zice că este cinstit și se vrea Președinte

In fiecare dimineata verific fluxul de stiri de pe MEDIAFAX. Ei, in parteneriat cu alte agentii internationale, fac cele mai bune noutati externe, uneori avand si cele mai bune news despre Moldova. Azi dimineata, urmarind siteul lor, am dat peste o noutate despre candidatul american Trump. Potrivit portalului nominalizat, New York Times a descoperit ca Donald Trump a raportat o pierdere de 916 mil dolari ce i-ar fi permis să nu plătească impozitul 18 ani (vezi aici).

Pentru un candidat la functia de Presedinte al unei tari, care se bazeaza in special pe impozite, o astfel de bomba mediatica este inca un glonte tras in toiul campaniei electorale. Tramp decade astfel in fata electoratului, respectiv mai pierde cateva puncte procentuale.

La noi situatia este la fel. Trump este asociabil, asa ca in Moldova are doi sustinatori de baza. Unul este Renato Usatii, altul este Andrei Nastase. Primul e balabol ca Trump, ultimul la fel de specialist in evaziune fiscala.

Andrei Nastase, candidatul Platformei Demnitate si Adevar, sustinut de mafiotii condamnati la inchisoare Topa, iese de fiecare data pe scena si spune ca este cinstit, dar sub el coace o evaziune fiscala de milioane. Cateva luni in urma, cu totii am aflat ca el face viramente banesti prin conturi offshore, precum si prin conturile mamei sale. Toate aceste miscari de bani nu sunt masuri de securitate a resurselor financiare, dupa cum afirma el, dar sunt cai de spalare a banilor si de evaziune fiscala. In acest fel, nici macar un banut nu ajuns in Bugetul de Stat, respectiv nici macar un spital, o scoala, gradinita sau un pensionar nu au vazut nimic de la Andrei Nastase. El nu a contribuit in viata lui la Bugetul de asigurari sociale, dar acum vrea votul celor tineri si al batrinilor.

Viramentele lui Nastase la Bugetul Public National, din 2014 pana acum:

  1. Impozit pe venit: 0 lei;
  2. Contributii medicale: 0 lei;
  3. Contributii sociale: 0 lei.

Total: 0 lei transferati in Bugetul de Stat

Evaziunea fiscala a candidatului Andrei Nastase poate fi vazuta perfect si in declaratia de venit depusa la CEC. El a declarat, din 2014 pana acum, 0 lei venituri de baza. Scrie acolo ca a primit ceva dobanda si a vandut un imobil, iar acesti bani i-ar fi fost suficienti sa se intretina in Moldova, inclusiv familia la Frankfurt. Cine-l crede?

O alta dovada de evaziune fiscala sunt declaratiile publice ale candidatului Andrei Nastase. El de fiecare data minte ca este avocat de succes si castiga o bucata de paine cinstit, insa, din actele oficiale, Nastase a castigat cinstit in ultimii ani tocmai 0 (zero) lei. Deci, unde sunt banii pentru activitatea impecabila de avocat? Sunt ascunsi in offshore, feriti de impozite si de ochii lumii?

In aceste conditii, are nevoie Moldova de un presedinte evazionist? Cu siguranta nu! Tara are nevoie de un presedinte cinstit cu statul, un exemplu pentru toti, iar Andrei Nastase nu poate fi un exemplu bun, deoarece el este un evazionist profesionist. In popor aceste persoane se mai numesc “curve cu buzele boite”!

Distribuie acest articol
One Comment