Andrei Nastase nu este agreat la postul de președinte al RM nici de susținătorii PDA

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, pentru cine ați vota?
Igor Dodon – 4.94%
Andrei Năstase – 27.11%
Maia Sandu – 43.72%
Iurie Leancă – 6.18%
Marian Lupu sau alt candidat PD – 3.91%
Un alt candidat – 14.14%
La sondaj au participat 1457 persoane

 

Așa arată sondajul de opinie organizat de siteul Platformei DA, adica independent.md, de pe care în mare parte se informează și navighează susținătorii PDA.

Andrei Nastase, autointitulatul lider al Marii Adunări Naționale din 6 septembrie 2015, adunare la care au participat mai puțini oameni decât a adunat Sofia Rotaru la Bălți, nu este agreat la postul de președinte al RM nici de susținătorii PDA, după cum arată chiar sondajul lor. Platformiștii o aleg pe Maia Sandu!

Nu trebuie să uităm că Maia Sandu a fost în gura platformiștilor după căderea Guvernului PLDM. Andrei Nastase, râvnind la toate funcțiile importante, în special la cea de președinte al Platformei și al RM, a pus piedici Maiei Sandu să ajungă în fruntea PDA. După acest scandal intern, ascuns de public, fiecare „politician” a decis să meargă pe drumuri separate. Maia a decis să facă PAS, iar Nastase a cumpărat partidul de la Chirtoacă, agentul GRU. Banii pentru partid au fost transferați de Țopi.

De ce Nastase a decăzut atât de mult în ochii platformiștilor?

Nastase a apărut în politică la fel cum a apărut și Vlad Filat, adica injectat de grupurile cu interese criminale. De la început s-a făcut legătura cu Țopii, apoi cu Filat și PLDM. Până la urmă toți și-au dat seama că toate sforile sunt trase din sediul lui Petru Lucinschi. Lucinschi, fost președinte al RM, mereu a ținut Moldova sub papuc și a injectat la putere oameni care ne-au tot furat în tot acest timp. Șansa să revină la putere a fost Andrei Nastase.

Pe parcursul lunilor mulți și-au dat seama că Andrei Nastase este un pion, un personaj care nu activează după propria convingere, fiind condus de mâini și picioare de anumite grupuri criminale. O altă lovitură pentru Nastase a fost destăinuirea că a participat în atacul raider asupra AirMoldova. Venitul grupului criminal de raideri, din care au făcut parte Țopii, Nastase, Filat și mulți alții, a fost de 7 milioane de euro, asta în perioada când leul era leu și avea putere de cumpărare.

O altă poată a lui Nastase a fost colaborarea cu Renato Usatîi și Igor Dodon. Alianța cu pro-rușii l-a costat pe Nastase nu doar funcția de președinte al RM, dar și pe cea de lider al PDA. Dacă ați observat, acum toată activitatea Platformei DA se desfășoară în studiourile JurnalTV și TV7. Gata cu protestele și marșurile prin centru capitalei, pentru că nu mai sunt oameni care să iasă mânați de politicienii cu interese. La ultimul protest NUD au participat 95% „protestatari” aduși de Renato și Dodon. Restul 5% erau oameni care încă mai credeau în cuvântul lui Andrei Nastase.

Probabil pierderea încrederii este motivul pentru care Platforma DA nu mai acceptă alegerea președintelui RM prin vot direct, procedură decisă recent de Curtea Constituțională.

Distribuie acest articol
One Comment