Andrei Nastase este un dobitoc misogin

„Sunt domn, mi-aș lua această greutate, povară asupra mea”

Aceasta este declarația misogină făcută de Andrei Nastase, candidatul mafioților Țopa, susținut în Moldova de grupurile criminale din care fac parte familia Lucinschi, Vlad Filat, Platon și mulți alții. Vorbele lui Nastase ar trebuie să pună pe jar toate femeile din Moldova, în special candidatele la funcția de Președinte.

În opinia misogină a lui Andrei Nastase, expusă ieri la TVR Moldova, nicio doamnă nu poate ajunge conducător de stat. El consideră femeia o ființă firavă, incompetentă, care nu poate duce poverile grele, mai cu seamă grijile statului.

Declarația lui Andrei Nastase ar trebuie să-l coste și câteva puncte electorale din cele puțin pe care le are. În țările unde femeile țin la drepturile lor, iar de aceasta sunt multe, deja se organiza un protest la sediul politicianului care a făcut astfel de declarații. La noi, din păcate, deși a fost vizată o anumită doamnă, iar femeile se respectă, până la această oră încă nu am auzit careva declarații de condamnare și nici măcar o conferință de presă la care Nastase să fie pus la respect. Femeile noastre sunt ocupate, deoarece sunt muncitoare și lucrează cot la cot cu bărbații, iar din acest motiv ele nu au timp de pierdut cu acest politician dobitoc.

Dacă este să o luăm și din punct de vedere legal, Andrei Nastase, pe care putem să-l numim că este un dobitoc misogin, a desconsiderat și dreptul constituțional al femeilor, și anume dreptul prevăzut în art.38 Constituția Republicii Moldova. Alin.(3) din articolul nominalizat prevede: ”Dreptul de a fi aleşi le este garantat cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot, în condiţiile legii”. Asrtfel, orice are dreptul să fie ales, inclusiv doamnele.

Din punct de vedere politic, cele spuse de Andrei Nastase au fost destinate anume Maiei Sandu, chipurile concurenta lui, pe care încearcă să o convingă de ceva timp că ea nu merită să fie candidatul unic și că el este unicul om care se poate lupta cu „oligarhii”. În acest caz aștept o reacție din partea Maiei Sandu, deși e puțin probabil să vedem așa ceva.

Andrei Nastase, știu că ești un candidat disperat și înaintat de unii hoți în lege, dar asta nu vă permite să faceți campanie inclusiv cu mesaje misogine. Ai insultat femeile, așa că trebuie să-ți ceri scuze în termen cât mai scurt! În cazul dacă nu ai exemple de urmat, recomand să citești știrea despre cazul secretarului de stat, Vasile Șalaru, din Ministerul Educației al RO care a făcut declarații considerate intolerabile cu privire la eleve. Șalaru a demisionat în urma declarațiilor sale. La fel, poți lua exemplu și de la Neil French, care a demisionat din poziția de director de creație al grupului WPP, în urma remarcelor făcute pe seama femeilor din domeniul creației publicitare. Eu nu cer să renunți la candidatură, dar măcar să-ți ceri scuze de la toate Doamnele din Moldova!

UPDATE: Maia Sandu a reacționat: Mai există în societatea noastră un pic de misoginism, trebuie depășit (www.realitatea.md)

Distribuie acest articol