Andrei Nastase, da, PA!

Totuși, până la urmă, mai mulți membri din Platforma DA au înțeles că liderul lor, numit deja „Comandante”, este o lepădătură politică împinsă din urmă de alte grupări criminale din care acesta face parte. După cum anunță presa de la noi, pe surse, Nastase se retrage din cursa prezidențială și pleacă puțin în Frankfurt, alături de nașul Țopa și de familie. Probabil acest pas trebuia să-l facă imediat după ce s-a aliat cu Renato Usatîi și Igor Dodon.

Vestea neparticipării lui Nastase în campania electorală pică foarte bine Republicii Moldova și acestui popor asuprit. În sfârșit avocatul unui grup criminal nu va mai candida să ocupe principala funcție în stat.

Cu siguranță azi-mâine vor apărea reacții despre posibila retragere a lui Nastase și vor încerca să nege informațiile apărute. El nu poate da în urmă atât de simplu, decât prin anunțarea unei negocieri cu alte partide și identificarea unui candidat comun. Doar așa Nastase va anunța deschis că se retrage în favoarea unui singur candidat de dreapta, generând astfel o nouă confuzie în societate, precum că retragerea sa este una politică, nu una cauzată de imaginea pătată.

Cu toate astea, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche în urma anunțului despre posibila retragere a lui Nastase. Trebuie să fim pregătiți pentru respingerea oricărei candidaturi care vine din direcția Țopilor, Lucinschi, Filat și tot așa mai departe, inclusiv a lui Plahotniuc. Trebuie să avem un candidat potrivit pentru noi, nu o marionetă ușor de manevrat!

Să-i spunem lui Andrei Nastase un PA sincer! Acest personaj nu a reușit să adune în jurul său oameni din toate taberele. A preferat să împartă societatea în răi și buni, i-a pus la bătaie și i-a îndemnat la violențe stradale, însă acest model de politică nu mai prinde în Republica Moldova. Au trecut deja timpurile criminale în care a crescut și a activat așa zisul lider al Platformei DA. Oamenii deja sunt mult mai inteligenți din punct de vedere politic decât erau vreo 10 ani în urmă. Sper că Nastase a reușit să învețe această lecție politică de pe mal de Bîc, importantă pentru fiecare politician aflat la început de cale.

Ieri, când Nastase a privit din Frankfurt emisiunea Puterea a 4-a, probabil a înțeles în sfârșit cât de penibil apare pe ecranele televizoarelor și cât de șifonat este după dezvăluirile din presă. De data aceasta, cu toate emisiunile înregistrate și regizate, cu spălarea de imagine la JurnalTV, Nastase nu mai reușește să recapete încrederea oamenilor și nici a propriilor susținători.

Este evident că Andrei Nastase și-a dat ultima suflare politică cu mult timp înainte să înceapă adevărata campanie electorală… Politica să-l odihnească în pace, Amin!

P.S. Unii membri ai Platformei DA, sărind în apărarea lui Andrei Nastase, susțineau astăzi că s-au văzut cu liderul lor imediat după emisiunea de ieri. Însă, după cum a pus și Nastase pe Facebook, emisiunea a fost înregistrată miercuri, editată, apoi pusă pe post tocmai ieri seara.

Eu înțeleg încercarea de apărare a liderului, însă nu chiar în așa hal…

Distribuie acest articol