Andrei Nastase, cum ați răspuns polițiștilor la rugămintea să nu fie bătuți?

Notam pe Facebook ca politistii s-au rugat verbal si in scris sa nu fie batuti. La inceputul protestului au afisat si un banner prin care multumeau protestatarilor ca manifesta pasnic. Politistii nu s-au asteptat ca putin mai tarziu 14 colegi vor lua pietre in cap si rangi peste maini, iar in rezultat vor petrece cateva zile pe patul din spital.

Nastase, e normal sa raspunzi politistilor cu pietre si rangi din metal?

Ce ti-au facut acesti oameni care erau in timpul serviciului? De ce niste politisti trebuie sa sufere din cauza unui conflict mai vechi dintre Plahotniuc si nasul tau Topa? De ce bagi oamenii sa se bata pentru interesele voastre?

Eu, daca tot am fost numit terorist zilele astea la JTV, vreau sa calific evenimentele de duminica adevarate acte de terorism. Indemnul la savarsirea acestor actiuni a venit direct de pe scena din PMAN. A vorbit Cozer, apoi Dinu Plnagau (sunt inregistrarile video). Ambii au indemnat oamenii sa rupa randurile politistilor si sa se bata pana cand vor obtine victoria. Anterior si o inregistrare video aparuta pe internet demonstra ca sunt pregatite acte de terorism. Liderii PDA sunt cei care au invrajbit oamenii si i-au trimis sa lupte cu organele de forta, nu un text publicat pe un anumit site fals, postare care probabil a fost citita doar de Nastase si autorul textului (eu nici nu stiu ce continut avea acel articol).

Eu apreciez protestul in calitate de element al democratiei, insa cand se trece la acte de violente nu pot sa fiu decat de parte politistilor. Nimeni, absolut nimeni nu trebuie sa aiba de suferit fizic in urma luptelor politice. Nu trebuie sa avem oameni in spital si nici bunuri materiale distruse. Doar regimul politic poate suferi ca entitate.

Andrei Nastase, stiu ca vei cauta acum sa dai vina pe altcineva, ca oamenii au fost trimisi sa se bata cu politistii. Esti un specialist in a da vina la fundul altui, dar nu uita indemnul de pe scena din PMAN, planurile veteranilor tai, indicatiile primite de la Moscova prin Natalia si multe alte schițe desenate pentru o eventuala lovitura de stat. Fii barbat si asuma-ti raspunderea. Treci, Dle, sa lupti cu politicul pe cai democrate. Lasa razboiul stradal si distrugerea Parlamentului. Am vazut ca sunteti in stare sa asediati edificiile de stat, private si internationale. Ajuge! Nu crezi?

Ce au patit astazi cei 14 politisti sunt consecintele politicii violente pe care o promovezi, dle Nastase. Tu esti cel care zi de zi la TV indemni oamenii sa nu se supuna civic. Tu ai sustinut patrunderea in Parlament si Guvern. Pentru ce toate astea? Doar pentru a-i razbuna pe Topi? Pentru asta folosesti mii de oameni? Te rog sa te opresti si sa mergi linistit in campania electorala din octombrie. Doar dupa alegeri vei putea conta pe sustinerea poporului. Numarul de voturi va arata cine esti in realitate. Poate ajungi si presedinte… cine stie.

Apropo, la protest au fost maxim 2500 de oameni, dintre care 30% trimisi de Renato Usatii. Ar trebui sa te puna pe ganduri acest numar mic de sustinatori. Primavara trecuta adunai 10 mii singur, iar acum 2 mii impreuna cu sistinerea a 5 partide. Slab, nu? Ai sesizat aceasta problema? De asta ai devenit violent? 

 Foto: agora.md // Drona lui Plaha.

Pentru comparatie: 

 

Cititi si: Pietrele Platformei si gazele Politiei

Distribuie acest articol