ANAF trece Prutul! Înca un dosar penal pentru spălare de bani, pe numele firmei lui Vlad Filat?

Cinstitul si pro-europeanul Vlad Filat a intrat in vizorul autoritatilor romane. Autoritatea fiscala din Romania a dispus verificarea firmei fostul premier, prin care au fost spalate sume impunatoare de euro, proveniti in special de la Banca de Economii din Moldova.

Potrivit documentelor publicate recent, compania lui Al Vostru, impreuna cu un alt grup de companii romane, insa lichidate in mare graba, au participat la delapidarea Bugetului de Stat al Republicii Moldova, prin intermediul furtului de la Banca de Economii. Respectiv, banii virati de Guvern in conturile BEM au ajuns de fapt in conturile firmelor controlate de Vlad Filat, detinute in Ro si MD. Schema a fost una foarte simpla, iar simplitatea poate sa-l bage pe Filat la inchisoare.

Tot firma lui Filat, cercetata acum de ANAF Romania, este si proprietara blocului IPTEH din Chisinau, loc unde au fost efectuate mai multe perchezitii si gasite documente importante, ce incrimineaza rudele lui Filat, inclusiv si pe el, de spalare de bani si furt de la BEM.

Din punct de vedere procedural, Directia Antifrauda a ANAF Romania nu tine cont de faptul ca Filat este deputat in Parlamentul RM, iar rezultatele anchetei cu siguranta vor ajunge pe masa procurorilor. Imunitatea deputatului Filat nu ajuta acum cu nimic.

Daca este sa ne amintim, Directia Antifrauda a investigat mai mari politicieni din Romania, fara se sa teama de nivelul politic al acestora. In rezultat, auzim practic in fiecare zi noutati despre retineri de primari, baroni locali, implicati in fraudarea bugetului de stat. In acelasi fel, ANAF ar putea sa treaca Prutul, cu oprire la poarta lui Vlad Filat si cu citatie de prezentare la procuratura din Romania, unde i-ar putea fi citita invinuirea.

Chiar nu stiu cum mai pot liberal-democratii sa-l propuna premier pe Filat, fiind deja atatea probe impotriva acestuia.

Asadar, urmatorul premier nu va fi F. Va fi A., de la ANAF.

Distribuie acest articol
One Comment