”Am semnat cerere pentru GAZ mai ieftin, dar am fost înșelați”, au spus cei din Rezina

Sâmbătă, 28 iulie 2012, între ora 10:00 și 13:00 am fost în 3 localități din r. Rezina. Am avut ocazia să discut cu mai mulți localnici. Aceștia se arătau supărați pe PSD, partidul lui Șelin, deoarece aceștia au profitat de moldoveni și de ei desigur și au adunat semnături pentru Referendumul aderării la noua URSS.

”Am semnat cerere pentru GAZ mai ieftin, dar am fost înșelați”, au declarat mai multe persoane dintr-o localitate din r. Rezina, situată pe malul râului Nistrului. Când și-au dat seama că au fost înșelați de cei care strângeau semnături prin sate era prea târziu. Acum nu mai pot corecta nimic, deși își doresc aceasta.

„Am cerut să văd ce scrie pe prima pagină. Au spus că textul cerererii pentru ieftinirea gazului, dar nu o arătau. Motivau că dacă vor permite fiecărei persoane să citească, ei nu vor strânge semnături nici în doi ani. Eu am refuzat să semnez ceva de ce nu am luat cunoștință”, a spus o doamnă, despre care am aflat mai târziu că este o fostă profesoară, s-a pensionat de 2 ani.

”Dacă l-aș vedea acum din nou i-aș da una peste cap”, a spus un localnic înfuriat, în adresa persoanei care umbla cu listele prin sat.

După ce am discutat cu un grup de 12 persoane, într-o localitate din amonte pe r. Nistru, am plecat în alta, situată la 5 km de podul de la Râbnița. Aici până și primarul este nemulțumit de acțiunile celor din PSD. ”Nu am știut că ei strâng semnături prin sat. Au venit la mine să le autentific listele. Am fost nevoit să le verific și să le autentific, deoarece nu exista temei legal să resping acest lucru. Spuneau că vor da Primăria în judecată și vor îndemna oamenii din sat să ceară despăgubiri de la Primărie. Până la urmă localnicii mei au fost mințiți”, a spus primarul.

Ieri și azi mă tot gândesc dacă CEC va da undă verde acestui Referendum, care se cere a fi organizat pe baza unei minciuni și a abuzului de încredere din partea moldovenilor. Cei din PSD s-au dus prin sate și au spus țăranilor că vor avea gaz mai ieftin și relații speciale cu Rusia. Culmea este că pentru „gaz ieftin” au semnat și localnicii satelor care nu sunt gazificate. Moldoveanul nostru rabdă și are încredere în toate „COZILE DE TOPOR” din politica moldovenească. E un sentiment născut, de care moldovenii vor scăpa doar dacă vor da cu nasul toți în același timp.

Săptămâna viitoare voi pleca în câteva localități din Soroca. În raionul meu de baștină nu prea sunt localități gazificate, chiar sunt curios să aflu ce motiv au înaintat pesediștii. Probabil că celor de pe malul Nistrului le-au promis că-și vor putea duce legumele la Moscova fără taxe…

CEC ar trebui să impună reconfirmarea semnăturilor și să-i întrebe pe semnatari pentru ce au aplicat semnătura în liste.

Înșelăciunea este sancționată, abuzul la fel. Cine se face vinovat de abuzul realizat de PSD? Procuratura Generală va face ceva în acest caz?

Distribuie acest articol