Al cui brad este mai mare?

Usatîi se rupe să-l ajungă pe Shor, dar nu prea reușește. Cea mai nouă fiță a lor este „Pomul de Crăciun”.

Pentru că în Moldova nu sunt brazi prea înalți, ambii au optat pentru ceva artificial. Primul a pus un brăduț mic și cu horboțică, altul a construit un brad pe suport de metal, îmbrobodit cu material verde și cu multe globulețe. Parcă asta ar fi totul, însă totuși ceva diferențiază atmosfera din aceste două orașe, și anume realizările de până acum.

Fiecare primar trebuie să pună sub bradul orașului și rezultatele activității. Perioada sărbătorilor este tocmai bună pentru totalizări, mai ales că în față vor fi zeci de orășeni care vor aștepta cu gura căscată și cu urechile ciulite să afle ce mai este nou în orașul lor.

Din câte se știe, Renato nu prea are ce pune sub bradul său micuț și urât, în afară de niște declarații politice și destul de sărace. El numai cu asta s-a ocupat de când a devenit primarul capitalei de nord. Cine știe, poate o să pună și rapoartele de audit făcute la unele întreprinderi subordonate Primăriei. După cum cunoașteți deja, primarul de Bălți a ales să facă rapoarte de audit la serviciile subordonate, în loc să se apuce de ele și să remedieze cât mai rapid toate problemele puse în fața acestora. Mai mult, parcă absolut normal, Renato pune palma’n fund și pleacă cu săptămânile din Bălți, iar lucrurile rămân nerezolvate.

Până acum cei din Bălți nu mai beneficiază de nimic din cele promise în campania electorală, cu excepția că cineva mai mătură prin fața Primăriei.

Să nu mai uităm că Renato a stat și la Chișinău câteva săptămâni bune, coordonând orașul Bălți prin Viber, Telegram și Facebook. Chiar și ședințele Consiliului erau coordonate prin telefon. Ce să mai… primar prin internet.

În schimb, la Orhei lucrurile au început să se miște din loc și, pe lângă alte cadouri de sub brad, Shor chiar are ce arăta, începând cu străzile iluminate, curate, orașul îngrijit, oameni mulțumiți. Mai mult, până la sfârșitul acestui an vor fi zeci de părinți care se vor bucura deja de cea mai mare indemnizație alocată în țară pentru nou născuți.

Totuși, prosperitatea și satisfacția orășenilor nu poate fi măsurate în metri. Este necesar ca sub brad să mai fie pus ceva, după cum am menționat puțin mai sus. Rezultatele activității sunt adevăratele cadouri pentru orășeni, iar când nu este ce arăta ar fi bine ca orășenii să nu fie măguliți cu un brad urât, îmbrăcat în horboțică.

Distribuie acest articol