Am ajuns să certificăm Europa. Rușinos, nu?

Ați crezut că am trecut de perioada penibilului și mergem cu pași grăbiți spre Integrarea Europeană? Prea bine că nu. Moldova încă menține prostia și certifică producătorii europeni, chiar dacă aceștia lucrează la standarde europene, la care noi încă trebuie să aplicăm, pentru a fi în rând cu statele și producătorii europeni.

Astfel, produsele destinate fabricării vinului, materiale de construcție, produse alimentare, material semincer, produsele chimice și altele, produse la înaltele standarde europene, trebuie să fie certificate obligatoriu și de către instituțiile nostre, din Moldova.

Importatorii sunt obligați să treacă teste de laborator, unde tehnica e încă de pe timpul lui Hrușciov, pentru a putea introduce în țară mai multe produse fabricate în UE.

Eu aș spune că ”certificarea” produselor certificate la așa nivel este o prostie, rușinos și lipsit de simțul integrării pe drapelul albastru.

Ministerele și ”instituțiile de resort” se țin cu dinții de această înaltă calitate, deoarece fac bani buni din certificare, după principiul ”10 lei la stat, 100 lei la mine în buzunar”.

Voi înainta propunerea de a scoate această tâmpenie de certificare către un deputat din AIE și voi aștepta să vedem dacă totuși ne integrăm în UE sau integrăm UE în Moldova.

Distribuie acest articol