Ai noștri se vor putea porta de la alt operator la Moldcell, din 1 iulie 2013

portarea numerelor moldcell

Ieri Moldcell a lansat oficial serviciul de portabilitate a numerelor, cu transferarea primilor clienți din data de 1 iulie 2013. Odată cu lansarea serviciului a fost dat startul și înscrierilor prealabile pentru portare pe pagina www.moldcell.md

Iată câteva puncte de reper pe care trebuie să le cunoașteți:

Ce înseamnă portarea numerelor?

Mai simplu, să înțeleagă toți: Dacă acum dețineți un număr de la un alt operator, de care sunteți legat cu anii și nu doriți să vă despărțiți, dar operatorul nu vă mai convine, puteți să plecați cu același număr la alt operator GSM, de unde veți beneficia de serviciile acestuia utilizând în continuare același număr, pe care-l știu toți colegii de școală și facultate.

Unde depun cererea pentru portarea numărului?

Cererea se depune la operatorul unde doriți să migrați (La cel mai apropiată reprezentanță a operatorului) și se execută în termen de câteva zile. Clientul poate indica în cerere data când să fie portat. Această opțiune este bună pentru că dacă sunteți la Abonament, sau dacă aveți minute pe care doriți să le consumați până la sfârșitul lunii, puteți să rămâneți la operatorul vechi încă câteva zile, după care veți fi transferat la cel nou, din data indicată în cerere.

Ce documente trebuie de prezentat pentru portarea numărului?

Este nevoie să prezentați un act de identitate, inclusiv permisul de conducere, și cartela SIM.

Cât costă portabilitatea?

Pentru cei care se vor porta de la alt operator la Moldcell este gratis. Cheltuielile sunt suportate de operator.

Se păstrează minutele și bonusul?

Dacă la operatorul de la care doriți să plecați aveți minute gratuite lunar, sau alte oferte cum ar fi număr magic, sau apeluri gratuite în rețea pentru o anumită perioadă, sau dacă ați acumulat deja câteva zeci de minute și le puteți utiliza într-o perioadă anumită, aflați că la trecerea la alt operator nu păstrați nimic și se reduce totul la zero. Deja veți alege un pachet convenabil de la operatorul nou și veți aștepta din nou câțiva ani pentru a beneficia de anumite bonusuri și cadouri de client fidel.

Se șterg datoriile?

Agenția din domeniu a insistat ca datoriile să nu fie impediment pentru portarea numerelor, dar operatorii au convenit că datoriile înregistrate în contul clientului trebuie lichidate, chiar și după portarea numărului. În caz contrar vă puteți trezi cu o scrisorică la ușă.

Semnătura mobilă se portează?

NU! Este nevoie să perfectați o semnătură mobilă la noul operator.

Cum vor ști cei care mă sună că sunt în altă rețea și invers?

Dacă sunteți un client cu număr portat de la un alt operator la Moldcell și veți apela o persoană cu număr care începe cu 07, dar acesta de fapt va fi portat la Orange sau Unite, veți fi întâmpinat de un semnat sonor special și invers. Dacă veți fi client portat cu număr care începe cu 067, dar sunteți la Moldcell și sunați un abonat Moldcell (poate chiar cu număr 069) nu veți auzi acel semnal, fapt ce va confirma că sunteți din aceeași rețea.

Trebuie de menționat că în alte țări nu sunt semnale speciale care să anunțe că apelați în afara rețelei, acest lucru fiind vizibil doar în factura de plată, însă Agenția din domeniu și operatorii au ajuns la înțelegerea încât clienții să nu sufere și trebuie informați.

Toți operatorii lansează serviciul din 1 iulie 2013. Deja până atunci vor începe bombardamentele cu oferte. Eu nu cred în succesul portabilității numerelor, pentru că la noi moldovenii sunt tradiționaliști și nu renunță la operatorul său atât de repede, chiar dacă achită cu 10 lei mai mult. Avantaje sunt la toți operatorii GSM, mai puțin corespunde deservirea clienților (Unite de exemplu), iar în următoarea perioadă ne putem aștepta că 100 de abonați Orange vor pleca la Moldcell și 100 de la Moldcell vor pleca la Orange, ceea ce va însemna că succesul este egal cu zero, iar cheltuielile vor fi colosale pentru operatorul de telefonie mobilă. Cu toate acestea, reprezentanții Moldcell se așteaptă să vadă cozi în fața magazinelor. Probabil la asta se așteaptă și concurenții.

Ei bine, Ai noștri se vor putea porta de la un operator la altul, gratis, începând cu 1 iulie 2013. Eu nu mă portez, pentru că am număr de la ambii operatori serioși din Moldova – Orange (din 2004) și Moldcell (1 an, de serviciu).

A scris la temă și Dimex – Portabilitatea văzută prin ochelari violeţi

Distribuie acest articol