ÎS ”Aeroportul Internaţional Chişinău” a încasat peste 9 mln €, destinați modernizării

Fluxul de pasageriÎ.S. “Aeroportul Internaţional Chişinău” are stabilită taxa aeroportuară în mărime de 9 € per pasager – Taxă pentru modernizarea aeroportului. În anul 2011 calculul matematic ne arată că compania a încasat 9.413.775 €. Acești bani sunt destinați modernizării.

Potrivit datelor oficiale, în anul 2011 de serviciile AI Chișinău au beneficiat 1.045.975 persoane/pasageri. Aceștia au avut de ales între compania de stat AirMoldova (cu cota de piață în 2011 în mărime de 46%) și alte 13 companii. Fluxul de pasageri a fost în creștere față de anul 2010 cu 11,6%. Dar rezultatul modernizării vizibile este de doar 0%. Cel puțin eu nu am observat careva modificări în anul 2011, doar că au angajat compania Terra Cleaning să facă curat pe teritoriul aeroportului (aceeași companie ca prin minune deservește MTC, MTI, Victoriabank, și alte instituții de stat și private controlate de PD, sau de liderii acestui partid), însă aceasta nu este modernizare pentru că tot cu teul se spală podelele.


În anul 2012 se prognozează flux mai mare de pasageri, deci încasările pentru ”modernizare” vor fi mai mari.

Menționez că pe lângă aceasta taxă de 9€/pasager, sunt și multe alte taxe din care AI Chișinău stoarce bani cu carul, dar scoate la lumină cu fesul.

Voi ați văzut modernizări la AI Chișinău?

PS: Numai să nu zică cineva de avionul cela nou, pentru că AirMoldova și AI Chișinău sunt întreprinderi separate.

Distribuie acest articol