A venit luna martie. Când vor fi schimbările în PLR?

Partidul Liberal Reformator, creat după ruperea PL-lui în două, la 15 decembrie 2013 a organizat primul Congres, de constituire a partidului. La congresul din acea zi se aștepta ca în funcție de președinte să fie ales Vitalie Marinuța, sau Ion Sturza. Până la urmă, conducerea partidului a fost dată pe mâna lui Hariton.

De atunci am anunțat că alegerile au fost în mod democrat, cu buletine de vot, însă președintele ales nu este omul potrivit, la locul potrivit. Deși nimeni nu s-a așteptat, sau probabil cei din interior au știut, Ion Hadârcă (cunoscut și cu numele de cod Hariton) a fost ales în calitatea de președinte al Partidului Liberal Reformator, iar Marinuța a fost puțin îndepărtat, chiar dacă El s-a ocupat câteva săptămâni bune de formarea PLR și s-a certat la cuțite cu Mihail Fiodci Ghimpu.

[su_tabs][su_tab title=”Publicitate”] Clinica Stomatologică DentUs oferă:

DentUs

  • tratament terapeutic
  • tratament protetic
  • estetică dentară
  • ortodonție
  • chirurgie
  • implantologie

Consultația este gratis !

str. Vasile Alecsandri 47, etajul 2, or. Chișinău, Republica Moldova. 0 (22)-796-804

Ne găsiți și pe Facebook![/su_tab] [/su_tabs]

După congres, chiar Hadârcă a anunțat că în luna martie 2014 va fi un Congres extraordinar la care probabil va fi schimbată și conducerea. Zilele trecute am văzut pe internet informații că se negociază preluarea conducerii de către Ion Sturza. Până azi nici o știre despre Congresul extraordinar al PLR, dar cunoaștem că Sturza i-a refuzat pe reformatori.

Acum, la câteva luni după formarea PLR, întrebarea este de ce a trebuit ca acest partid să fie îngropat din fașă prin alegerea lui Hadârcă în calitatea de președinte? Nu cred că cineva a vrut din start să strice imaginea partidului. Dacă a dorit, nu înțeleg ce rost a avut formarea acestui partid?! Nu era mai simplu dacă reformatorii se retrăgeau într-un grup pe scaunele din ”fundul” Parlamentului? Cred că da!

Ajungând în luna martie, fără măcar o știre mică despre organizarea Congresului extraordinar al PLR, cred că acesta nu se va petrece, din mai mult motive, iar principalul motiv este să nu fie destrămată piramida conducerii PLR, în care este un președinte (Hadârcă), doi copreședinți și tocmai șapte vicepreședinți.

Ce șanse are PLR la următoarele alegeri? Guțu spune că mari. Oare?

Distribuie acest articol