A murit calul Cavalerului Dorin? Unde era când ”moldovanii” au dat peste Principe și Principesă?

Astăzi un grup de protestatari a blocat accesul la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare, unde urmau să fie depuse flori de către reprezentanții Casei Regale din România, principesa Margareta şi principele Radu.

Până la urmă, au pus coroana de flori, în semn de recunoștință față de Domnitor, însă cu siguranță s-au simțit jigniți de dezordinea și anti-românismul din Moldova.

Nu l-am văzut în imagini pe Cavalerul Dorin Chirtoacă. Nu l-am văzut la depuneri și flori, precum nu l-am văzut să dea indicații polițiștilor să mențină ordinea publică, chiar dacă există o Direcție Municipală a Poliției.

Probabil din nou va sări la gâtul lui Mușuc, sau Cociorvă, chipurile nu au asigurat ordinea publică, dar aceasta nu va fi suficient, pentru că dacă nu-i Poliția vino Tu, Cavaler cu Ordin, sau ți-a murit calul?

Dacă să ne amintim, Chirtoacă a fost decorat, de aceeași Casă Regală, pentru activitățile sale de cultivare a românismului în Moldova. Atunci spuneam, nu doar eu, că acest Chirtoacă, Cavaler de Colonița, nu a cultivat nici-un pic de românism în Moldova, decât în cele câteva luni de campanie electorală, o dată la 4 ani, evident, pentru a trage foloase pentru site și pentru un grup de persoane organizate într-un partid, care poartă denumirea de Partidul Liberal, condus de un alt român renegat, Mihail Fiodorovici Ghimpu.

Astăzi Casa Regală, cred eu, s-a convins încă o dată despre ceea ce s-a spus după conferirea titlului de Cavaler primarului de Chișinău, cu pompoasa festivitate de la Castelul Peleș, unde Dorin a venit fără cal și îmbrăcat într-un frac mic, de sărea de pe el, deloc estetic.

Dacă cineva va scrie că trebuia să ne ducem în centru, așa cum a fost întâmpinat Băsescu, să știți că partea de vină este și a Casei Regale, vină trasă de mai mulți ani în urmă.

Totuși, a murit calul Cavalerului Dorin, sau unde era când ”moldovanii” au dat peste Principe și Principesă?

PS. În titlu am băgat intenționat cuvântul ”moldovani”, deoarece cei care au protestat astăzi se numesc ”moldovani” nu ”moldoveni”. Cu toții știm că moldovenii sunt români, mai ales că Parlamentul României a adoptat o lege prin care recunoaște toți moldovenii ca români. Probabil de aici și s-au intitulat marii patrioți în ”moldovani”.

Distribuie acest articol