A început marea pălmuire între Andrei Nastase și Renato Usatîi

Dimineață am dorit să dedic un text despre divorțul Platformei Da și Partidul Nostru de Igor Dodon și PSRM. Bine că nu m-am prea grăbit, deoarece aveam să dezinformez neintenționat opinia publică și cititorii blogului meu.

Deci, din câte vedem și pe siteul Platformei DA (independent.md), a început marea pălmuire între Andrei Nastase și Renato Usatîi. Astăzi, după ce Slusari zilele trecute s-a pus în prag și a cerut excluderea PSRM din rândul protestatarilor pe motiv că socialiștii au reînceput mesajele tăioase împotriva unioniștilor și unionismului, iată că apare și îndemnul pentru Renato Usatîi să rămână la Moscova sau la Bălți, în dependență de locul unde se va afla în ziua de 24 aprilie 2016.

Mesajul transmis de Andrei Nastase prin intermediul articolului publicat pe independent.md este destul de vorbitor și clar. Deci, se vor câteva lucruri: 1. Renato să nu vină la protest, nici cu anvelope și nici cu mâinile goale; 2. Protestele din PMAN sunt ale Platformei DA, nu ale Partidului Nostru și Renato Usatîi; 3. Protestatarii PDA vin chipurile de bună voie, nu plătiți cu 400 lei.

Palmele lui Andrei Nastase date peste fața lui Renato Usatîi au justificare. Dacă ați fost atenți, pe parcursul zilei au fost publicate rezultatele unui sondaj de opinie în care se arată destul de clar că liderul Platformei DA este sub pragul de încredere înregistrat de Maia Sandu. Aceeași tendință am menționat-o și în articolul despre voturile date de platformiști pe siteul lor de știri – independent.md, în care Maia Sandu se poziționa peste Nastase cu vreo 20 de puncte procentuale. Mai pe scurt, Nastase nu doar era sub Maia, dar chiar sub picioarele acesteia – Sondajele arată. Din aceste motive Andrei Nastase a decis să întreprindă acțiuni în vederea restabilirii încrederii electoratului după ce i-a dezamăgit prin alierea cu proruștii de la noi. Primul pas a fost excluderea lui Dodon de la masa protestatarilor, iar pasul doi este izgonirea lui Renato. A rămas să vedem dacă Usatîi dă curs sfatului lui Nastase să ardă anvelopele la Bălți sau la Moscova, nu în PMAN.

Totodată, Andrei Nastase remite către făleștean că protestul și PMAN sunt ocupate numai de PDA, iar din acest motiv nici picior de usatist nu are ce păși la protestul din 24 aprilie 2016. Deja cunoaștem că nici socialiștii nu vor participa la protest. Motivele înaintate de PSRM au fost legate de sărbătoarea din perioada respectivă, însă adevărata cauză este reîntoarcerea PDA la mesajele unioniste, iar Slusari s-a făcut român peste noapte, chiar dacă striga de pe scena din PMAN să fie scoase din Piață toate drapelele RO, iar unioniștii să fie dați afară din mulțime.

E mare grădina politică din Republica Moldova. În sfârșit Nastase a scuipat bucata de măr otrăvit, mușcată câteva luni în urmă când a decis să meargă alături de Dodon și Usatîi. Greșeala de atunci a fost una fatală pentru tot clanul Țopist, iar în perioada scurtă de până la alegeri sunt prea puține șanse să demonstreze ei că „Popa nu are fată și nici nu-i curvă”. Andrei Nastase, dacă să vorbim mai serios, nici nu mai poate demonstra că nu este o curvă politică. Toți l-au auzit și l-au văzut pe scenă alături de proruși, precum și l-au ascultat când promitea mulțimii că PDA nu se transformă în partid. El a trădat de fiecare dată până și cel mai bun apropiat al său, respectiv nu se putea abține și de la trădarea electoratului. Mai mult, după cum am menționat anterior, Nastase s-a înaintat singur la funcția de candidat la prezidențiale, apoi a întrebat chipurile partidul dacă aceștia acceptă, iar zilele trecute s-a comparat cu soldatul care visează să devină general chiar din prima zi de înrolare. Păi, dacă Nastase se consideră acel soldat care vrea să obțină gradul suprem – în cazul său funcția de Președinte – atunci ar trebui să-și ia gândul de la fotoliu, deoarece cu toții știm cât de porcos este atunci vrea să realizeze visul din copilărie. Nastase este o curvă politică, iar această titulatură nu-l face președinte de țară nici în 2016 și nici peste 10 ani. Nu are cum demonstra că este virgin, deoarece s-a culcat sub PSRM și PN chiar în fața tuturor.

Să nu uităm că Renato tot visează de mic copil să devină președinte al RM. Se vede că Nastase are același vis, iar acțiunile întreprinse în tandem influențează negativ asupra transformării visurilor în realitate. Divorțul anunțat este clar, însă nu este clar de ce Nastase nu i-a spus acest lucru lui Renato direct în față. S-au certat după ce Nastase a cochetat cu Dodon prin spatele Parlamentului și pe la sediul PDA? Au ceva timp de când Renato și Nastase nu se mai giugiulesc politic? Făleșteanul este gelos?

Distribuie acest articol