A fost un apel de la Frankfurt via Moscova?

Ieri telenovela de dragoste politica dintre Maia Sandu si Andrei Nastase a fost stricata putin de individul care ocupa functia temporara de Presedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Prin voce purtatorului de cuvant al lui Vlad Filat, contrar negocierilor bruiate cu Frankfurtul, Viorel Cibotaru a anuntat ca, in urma negocierilor intre cele trei partide, Maia Sandu a fost desemnata in calitate de candidat unic al presupusei dreptei, adica a aripei care a furat Aeroportul si Banca de Economii.

La scurt timp dupa anuntarea “rezultatelor”, pe neasteptate, Andrei Nastase a transmis mesajul ca presa dezinformeaza intentionat, iar Maia nu este candidatul decis de ei.

Negocierile dintre PPPDA, PLDM si PAS s-au dat de pe fund pe burta. Parca au discutat ceva, a iesit unul si a anuntat decizia, dar pe urma Nastase a revenit asupra ei si a anulat totul. De ce?

Iata ce scrie Petru Bogatu la aceasta tema: “Un detaliu dă de bănuit. Site-ul oficial al propagandei Kremlinului Sputnik.md a fost cel dintâi care a relatat că Andrei Năstase o întoace ca la Ploieşti şi nu confirmă ştirea că Maia Sandu ar fi deja “candidatul unic”. De ce presa rusă, subordonată SVR (Serviciul de Spionaj Extern), a aflat înaintea tuturor despre brusca schimbare de macaz a PPDA? Oare nu pentru că decizia de azi, favorabilă candidatului PAS, a fost anulată in extremis de finanţatorii DA de la Frankfurt şi consultanţii lor de la Moscova?”

Oare a fost un apel de la Frankfurt via Moscova? Probabil a fost, insa nu de la Kremlin. Nastase mai degraba a fost sunat de reprezentantii grupurile criminale din care face parte inca din anii ’90. Din acest grup mai fac parte Platon, Karamalak, Usatii, Topii si altii, iar Nastase este unica lor salvare. Odata ce va ajunge Presedinte al RM, omul Topilor va purcede imediat la gratierea hotilor in lege, motivand ca toate dosarele au fost politice.

De ieri este clar faptul ca Andrei Nastase va ramane in campanie, insa in loc de sustinere populara va avea exces de sustinere financiara din partea grupurilor criminale. Vom vedea daca banii o sa-l ajute sa castige aceste alegeri prezidentiale.

Distribuie acest articol