A apărut și prima plângere penală pe numele lui Streleț

Un oarecare afacerist a ieșit astăzi la rampă și a spus că depune o plângere penală pe numele lui Valeriu Streleț, pe faptul de dare de mită, precum și pentru ne-restituirea unei sume mari de bani – 30 mii Dolari SUA, ce urmau să fie întorși partenerilor asociați în SRL „MODUS”, c/f: 231051, cod fiscal nou: 1002600021248.

Am căutat această întreprindere în baza de date a Serviciului Fiscal, precum și în cea a Camerei de Înregistrări de Stat de pe lângă MJ, și iată rezultatele căutări:

Inspectoratul Fiscal de Stat:

Date generale:

Cod Fiscal
Forma organizatorico-juridica
Administrator
Statut

Genuri de activităţi:

Codul activităţii Denumirea activităţii
51389 Comertul cu ridicata al altor produse alimentare
6330 Activ.ale agent.de voiaj,ghizi
51553 Comertul cu ridicata al ingrasamintelor minerale
2414 Fabric.altor prod.chim.organ.

Date cu privire la TVA: 
Date cu privire la accize: 

Camera de Înregistrări de Stat:

Codul fiscal: 1002600021248
Data fondării: 09.06.1994
Denumirea: FIRMA MODUS S.R.L.
Forma de organizare: Societate cu răspundere limitată
Adresa juridică: mun. Chişinău, sec. Rîşcani, str. Romană, 19/2, ap. 9
Administrator: STRELEŢ VALERIU

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat​ și Camerei Înregistrării de Stat​, Valeriu Streleţ​ este administrator al SRL „MODUS”, firmă care s-ar afla acum în lichidare (date despre această firmă nu există pe site-ul Curții de Apel Chișinău). Informația despre administrarea firmei date nu a fost inclusă în declarațiile lui Strelet, chiar dacă Dlui a ocupat postura de deputat, apoi premier al RM.

Probabil și singuri vă vedeți în cele de mai sus informații care nu doar că ar putea să-l pună jos pe Streleț din punct de vedere politic, dar chiar ar putea să-l aterizeze cu niște cercetări din partea CNI, deoarece nu a declarat firma Modus SRL, precum și a activat în calitate de administrator al acestei firme fiind deputat, apoi premier.

Streleț spunea, la una din emisiunile la care a participat, că unica companie pe care o deține este aia cunoscută de toți (să nu dăm nume), însă niciodată nu a spus nimic și despre Modus SRL, pe care a fondat-o în 1994 și o administrează până în prezent. Probabil CNI se va autosesiza cu privire la aceste lucruri și o să se expună mai clar.

Pe lângă toate acestea, „afaceristul” mai spune că au fost fraieriți și de afacere, deoarece Streleț și-ar fi deschis firmă separată, având aceleași genuri de activitate (chidos). Potrivit lui Guțu Al., omul care a ieșit în fața presei, în procesul de înființare și licențiere a firmei SRL MODUS s-ar fi dat mită, iar cel care a coordonat totul nu a fost nimeni altul decât Streleț. Cele spuse de către acest personaj urmează să fie probate, iar faptele cu siguranță s-au prescris deja. Însă, prescrise sau nu, faptele rămân fapte, iar o ordonanță a procuraturii prin care să se constate aceste lucruri ca fiind adevărate, chiar dacă fără începerea urmării penale, va fi confirmarea acțiunilor ilegale ale celui care ne-a spus de atâtea ori că este cinstit.

În fine, avem astăzi situația penibilă în care nici nu a trecut o săptămână de la destituire, că Streleț este amenințat deja cu dosare penale. Nu știu cine a căutat și a dezgropat aceste fapte de prin 1994-1996, dar cert este că pe urmele fostului premier vor începe să pășească și oamenii legii, începând cu CNI, în cazul dacă cineva o să-i sesizeze sau dacă va fi o autosesizare pe acest caz.

Distribuie acest articol