830 km în trei zile cu KIA Rio. Redescoperim Moldova!

Am parcurs deja 830 km cu KIA Rio prin raioanele din Moldova. Am pornit luni de la Chișinău, am trecut prin Orhei, Rezina, Șoldănești, Soroca, Dondușeni, Otaci, Ocnița, Briceni, Râșcani, Edineț, Glodeni, Drochia, pe diferite drumuri și ocolișuri prin păduri și lanuri de porumb.

Rio nu ne-a părăsit și nici noi nu am abandonat undeva pe malul unui lac, cu defecte, mica mașină care plimbă prin Moldova 4 bloggeri – 3 Moldova, 1 România, din cei 20.

Am testat mașina pe drum de pietriș în seara de luni, 20 august, în prima zi de expediție. S-a comportat destul de bine. Chiar dacă pare ușoară la cele 1565 kg pe care le are, pe drumul cu pietriș ce joacă sub roți o ține drept, fără să strângi volanul în brațe sau să stai cu butonul pe catapultare.

Azi, 22 august, ziua în care a fost Merkel la Chișinău, am parcurs un traseu destul de lung la volanul micului bolid. Au fost peste 200 km, multe sate, drumuri, gropi și locuri frumoase, redescoperite de noi, în special Conacul lui Krupenski, din satul Larga, Briceni, unde am ajuns cu KIA Rio, mergând pe un drum asfaltat apoi de țară, cu glod și pietriș până în mijlocul parcului Pavlovca.

Pe drumurile de la Nord am reușit să ating viteza de 141 km/h cu ”mașinuța” asta mică din interior, mare la exterior, cu un portbagaj de 500 l, unde au încăput 4 saci de dormit, bagajele noastre și merele culese din livada de la Șeptelici.

Mâine vom parcurge încă câțiva kilometri, cu aceeași KIA Rio, și vom Redescoperi Moldova. Ultimul punct de mâine este la Ungheni, la bunicii lui Radu Chivriga.

Alte impresii despre Rio voi scrie săptămâna viitoare. Până atunci, vă spun sincer, mașina e formidabilă pentru călătorii mici și oraș.

Amintesc că Redescoperă Moldova este organizat sub patronajul Prim-ministrului Vlad Filat. Partener general al expediției – Moldcell. Parteneri: KIA MoldovaPeugeot MoldovaVictoria AsigurăriVIP MagazinRT Design StudioDIP.

Distribuie acest articol