25 mai 2014 – ziua când românii din Basarabia își aleg reprezentanții în Parlamentul European

pmpalegeri

În seara zilei de sâmbătă am avut o întâlnire cu președintele Partidului Mișcarea Populară din România, cu Filială și la Chișinău, Eugen Tomac. Au participat și alți bloggeri.

Eugen este un prieten al basarabenilor, iar în 2012 majoritatea absolută a dat votul pentru el. De această dată, Eugen Tomac a venit la Chișinău să fie alături de basarabeni la primele lor alegeri pentru europarlamentare.

Câteva zile în urmă PMP și-a lansat candidații la Chișinău, după care a început adevărata campanie în Țara Moldovei. Însă puțini cunosc despre faptul că săptămâna viitoare, pe data de 25 mai 2014, au loc alegerile pentru europarlamentare, unde candidează și basarabeni. Unul din candidați este ALEXANDRU LEŞCO (Cetăţean al Republicii Moldova şi al României. A participat la războiul din Transnistria în 1992 luptând pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a fost deţinut politic timp de 12 ani de către regimul de la Tiraspol. A fost eliberat în 2004, iar în 2007 a fost decorat de către preşedintele României, alături de alţi membri ai grupului Ilaşcu de deţinuţi politici din Transnistria). Lista întreagă a candidaților o găsiți aici pmponline.ro

De fapt, săptămâna viitoare basarabenii au ocazia să-și pună votul pe listele celor care doresc să-i reprezinte în Parlamentul European, chiar dacă Moldova încă nu este integrată în UE, iar din acest motiv interesul pentru a participa la vot trebuie să fie cât mai mare. De ce? Pentru că până la integrare deja aveți dreptul să vă alegeți reprezentantul în PE, de la care să cereți mai multe acțiuni pentru susținerea Moldovei de către forul european.

De această dată, pe data de 25 mai 2014, se alege partidul, nu candidatul. Astfel, îndemn să puneți votul în dreptul Mișcării Populare, simbolul căruia este un măr (imaginea din dreapta).

A scris și Sergiu Vatamaniuc la această temă.

Distribuie acest articol