168 ore fără probleme și 2500 km prin Moldova cu KIA Rio

”Bună dimineața” la ora 6:00, ”Bună seara” la trecut de ora 20:00. Așa au fost în fiecare zi la ”Redescoperă Moldova”. Când nu dormeam eram pe drumuri, la volanul KIA Rio (Șoferi: Radu Chivriga, Corneliu Gandrabur) și redescopeream Moldova, de la Nord la Sud, de la Est la Vest.

Mașina noastră nu a arătat nici-un moft timp de 168 ore. A fost alături de noi 2500 km fără să scârțâie și fără să dea semn de oboseală. Motorul, de 1,4, demonstra destulă putere încât să simți că intri cu spatele în scaun când apăsai pe pedală. Virajul stânga, dreapta, ”brusc la dreapta”, ”brusc la stânga” (cum zicea Bursuc) erau nesimțite, iar mașina se comporta destul de bine, fiind stabilă pe partea carosabilă, fără a cere mai mult spațiu de virare sau să scape intersecția și să derapeze.

În 7 zile cât am avut ocazia să exploatăm minunata mașină, am avut parte de diferite condiții și drumuri de tot felul: asfalt, gropi, pietriș,  drum prin pădure, pe malul lacurilor, glod și dealuri pe care ostenești urcând pe jos. Peste tot am trecut fără probleme, fără ca Rio să se oprească la mijlocul dealului și să ceară odihnă. Motorul lucra fără să-l auzim, iar dacă nu ai simț în talpa piciorului ca să simți prin pedală cum lucrează motorul, ești nevoit să pui un microfon sub capotă și un difuzor în salonul mașinii, bine izolat și fixat, care la fel nu se auzea dând semne de oboseală. Izolarea fonică e formidabilă. La fel este și izolarea în jurul ușilor. Colbul nu pătrunde în mașină, evident dacă nu lași o fereastră deschisă ca să faci fotografii Redescoperind Moldova.

La Mândâc am căutat conacul printre porumb și miriște, pe drumul de pe malul lacului. Când am ajuns la ”luminița din capătul tunelului” de unde ne-am întors pentru că ”tunelul” era până acolo, ne-am întors foarte ușor, rotind volanul cu un singur deget, destul de ușor și sigur.

La Pădurea Domnească am ajuns până aproape de malul Prutului, pe un drum îngust, fără asfalt. Și acolo am reușit să ne întoarcem fără probleme, fără a fi necesar să ne dăm jos din mașină și să împingem 🙂

Suspensiile mașinii sunt destul de bune, rezistente, iar somnul este dulce în mașină 🙂 mai ales după o zi în care am urcat, coborât, urcat, coborât din mașină. De la atâta deschizătură de uși nu a ceda nici-un șurub. Ușile ne-au ascultat până la urmă, iar componentele care izolau să nu intre colbul au stat la locul lor tot timpul.

Aerul condiționat a fost necesar aproape tot drumul, în special când trebuie să facem câte 30 km pentru a redescoperi un monument -Conacul lui Krupenski, de la Pavlovca (Larga, Briceni). Salonul se răcea destul de bine, iar Vanea se simțea împlinit pe bancheta din spate 🙂 Omul care se ocupa de ”pornirea” și ”oprirea” aerului condiționat era Roxana, bloggeriță din România.

Recomand KIA Rio pentru serviciu și călătorii. O recomand celor care vor o mașină pe care să o parcheze ușor și să nu aibă probleme pe drum. Din câte am înțeles nu mai sunt în stoc, dar puteți să faceți o comandă la KIA Moldova. Deja cu ei vă înțelegeți cum o primiți și când.

Amintesc că Redescoperă Moldova este organizat sub patronajul Prim-ministrului Vlad Filat. Partener general al expediției – Moldcell. Parteneri: KIA MoldovaPeugeot MoldovaVictoria AsigurăriVIP MagazinRT Design StudioDIP.

Distribuie acest articol