Клименко amenință Ucraina și strânge mercenari, fără să fie deranjat de Procuratură

climencoAșa zisul lider al Congresului rușilor din Moldova, Клименко, a anunțat zilele trecute despre o scrisoare expediată în adresa conducerii Ucrainei prin care amenință statul vecin că-l va invada cu 4000 de mercenari.

Pe internet este video unde acest ”lider” spune despre intențiile lui. Anterior, tot el, a recunoscut că a venit în Moldova cu misiune specială, trimis de Rusia. Acum vedem activizarea agentului Валерий Клименко, iar Procuratura nu face nimic, din câte se cunoaște.

Astăzi a fost publicat un material despre angajarea mercenarilor pe teritoriul Republicii Moldova, de către persoana scrisă mai sus. Cei înregistrați în listă spun că sunt gata să plece în Ucraina să pună mâna pe pușcă și să tragă în autoritățile constituționale de acolo, recunoscute deja și de Rusia.

Astfel, un lider al comunității ruse, trimis în Moldova cu misiuni speciale, face rânduri de killeri plătiți, care să intervină pe teritoriul statului vecin, iar organele de drept nu intervin, cu nimic.

Întrebările care apar acum sunt: cine plătește? cine sunt finanțatorii? cine îl acoperă aici în Moldova pe Валерий Клименко? cine administrează, politic, Procuratura? de ce oamenii legii nu fac nimic pentru a stârpi activitatea rusului?

Or, potrivit art. 141 Cod penal al RM, alin. 2) angajarea, instruirea, finanţarea sau altă asigurare a mercenarilor, precum şi folosirea lor într-un conflict armat, în acţiuni militare sau în alte acţiuni violente orientate spre răsturnarea sau subminarea orînduirii constituţionale ori violarea integrităţii teritoriale a statului, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Respectiv, Procuratura ar trebui să ridice fundurile de pe scaun și să-l tragă la răspundere pe Climenco, mai cu seamă că sunt deja mărturii și el singur a recunoscut acțiunile sale. Poate până acum s-a spus că „acesta doar a declarat”, iar acum vedem că deja acționează, fără să fie împiedicat de oamenii legii.

Pentru acțiunile sale, dacă am avea o Procuratură adevărată și care nu se supune politicului, acest „lider” rus, care angajează mercenari la Chișinău, trebuie să se odihnească în închisoarea de la Cricova vreo 10 ani, deoarece acțiunile sale cer aceasta.

Din nefericire, avem o Procuratură care nu vrea să înțeleagă că la noi în țară se strânge o bandă de oameni înarmați – o amenințare pentru statul vecin. Tot Procuratura nu vrea să înțeleagă că într-o bună zi acei 4000 de mercenari, strânși ilegal, s-ar putea să nu mai plece spre Kiev, dar se va opri la Chișinău și va începe a împușca în conducătorii statului și în cetățenii nevinovați.

Oare cât trebuie de plătit unui procuror să deschidă un dosar penal pe numele lui Climenco? Poate punem mână de la mână să mituim un om al legii ca acestea să întreprindă măsuri legale în vederea reținerii și punerii la răcoare a omului care angajează mercenari?

Gurin Corneliu mai este procuror, sau el numai ocupă locul și conduce altcineva? Alo, organele! Trezirea că la noi în țară se formează grupuri teroriste!

Distribuie acest articol