Rapoartele Kroll sunt o beletristică în favoarea lui Vlad Filat?

După apariția ultimului „raport” al companiei Kroll au început să fie puse mai multe semne de întrebare, mai cu seamă că noul „document” nu a descoperit nimic nou și nu a demonstrat fapte relevante situației investigate, fiind prezentat până la urmă două povestioare bazate pe articolele din presa moldovenească și din textele cu plată apărute în mai multe surse externe. În general, se face impresia incontestabilă, că rapoartele Kroll sunt o beletristică în favoarea lui Vlad Filat, și nu doar, iar acest adevăr evident este comentat și de către James Ramsden, avocat de pe lângă Curtea Regală din Marea Britanie. Astfel, prin înregistrarea video publicată pe siteul Privesc.eu, vezi și pe youtube – aici, avocatul regal atrage atenția asupra câtorva aspecte cu privire la modul în care firma străină Kroll a tratat și a investigat absolut selectiv anumite fapte ce-i încriminează în primul rând pe Vlad Filat și Veaceslav Platon, pe când Ilan Șor ar putea fi unicul țap ispășitor și omul care, în opinia investigatorilor străini, trebui să răspundă inclusiv pentru faptele altora. Deci, toate documentele și mărturiile de pe până acum, inclusiv sentințele pronunțate, arată că Vlad Filat deținut controlul absolut asupra Băncii de Economii a Moldovei în perioada 2009-2013, respectiv până când Ilan Șor și companiile sale au intrat în posesia cotei Statului, însă nu înainte ca Vlad Filat să-i faciliteze acest lucru în schimbul unor favoruri bănești și materiale. Totuși, în investigația Kroll nu este menționat nimic despre modul cum BEM a fost guvernată de PLDM în perioada nominalizată, ancheta în sine fiind efectuată de aici și până aici, adică de când Șor a devenit proprietar și exact până în momentul când CSJ a decis în taină să anuleze tot procesul de cedare a pachetului majoritar. De fapt, Kroll ar fi investigat doar ce i s-a indicat de la început de către comanditari. Per general, toată beletristica este clar în favoarea fostului premier Vlad Filat, dar absolut favorabilă și amicului său – Veaceslav Platon. Faptul că ei nu sunt menționați în rapoarte este o dovadă limpede și incontestabilă, iar distribuirea masivă în presa peldemistă a informațiilor selective despre rapoartele Kroll, dar și despre presupusa vinovăție absolută a lui Șor, este o altă dovadă clară despre interesul purtat și cine joacă fesul.

La caz, menționez și despre faptul că firma Kroll a fost chemată și selectată anume în perioada guvernării peledemiste, când Filat încă mai trăgea de sforile puterii și era Nr.1 la partid, Guvern, în pat și pe sub camerele de filmat. Dacă sunt indivizi care încearcă să ne spună acum, precum că Filat nu este implicat și nici favorizat în anchetele Kroll, atunci să știți că respectivii au o mare problemă de analiză și percepere a unor subiecte-rapoarte strâns legate de jefuirea Statului sub conducerea unor indivizi care vor să răspundă pe deplin. Or, BEM a fost jefuită până în 2013, însă despre aceasta nu o să găsiți nimic în presa de partid și nici în rapoartele vestitei companii despre care nu a auzit nimeni.

Vă îndemn să vizionați videoul de mai jos, ca să nu lungesc blogul și să nu par că încerc să influențez opinia cuiva. Urmăriți, citiți, analizați, înțelegeți și, în final, acționați așa cum trebuie, fără să vă lăsați influențați de anumite grupuri de interese și nici de presa încă alimentată din banii furați de Filat și Platon.

Distribuie acest articol