FOTO // Vremea prielnică a permis restartarea lucrărilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Profitând de vremea prielnică, administrația Aeroportul Internațional Chișinnău – Avia Ivest – a decis să reînceapă lucrările de reconstrucție a porțiunilor de deservire a aeronavelor. Astfel, compania transmite că, ”în prezent au loc lucrările de măcinare a primului strat de asfalt pe porţiunea nefinisată de 680 m la pista II şi pe alte trei căi de rulare – Charlie 1, Charlie 2 şi Echo. În continuare, timp de 2 săptămâni cu echipament special, toate straturile de asfalt vor fi în totalitate demolate pe o suprafaţă totală de 35 000 m2, la o adâncime de 2 metri. Insă, în dependenţă de starea straturilor până la această adâncime şi în caz de necesitate se va interveni cu lucrări suplimentare corespunzătoare acestei etape. Paralel au loc şi lucrările de demontare a sistemului luminos vechi de pe toată suprafaţa în lucru”. Mai mult, sunt efectuate și lucrări de suplinire a stocurilor de materiale de construcție.

Pentru a fixa un plan de lucru pentru următoarea perioadă, la aeroport au fost în vizită de lucru și reprezentanții STRABAG.

După cum am scris și anterior, concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău a fost o soluție investițională destul de reușită, iar aceasta o demonstrează compania Avia Invest de fiecare dată, mai ales prin toate proiectele realizate cu succes până în prezent: parcarea multietajată, renovarea sălilor plecare și sosire, reamenajarea zonei check-in, instalarea scanerelor, instalarea încă a unei benzi rulante în zona primire bagaje, și multe altele care ”nu au fost posibile” pe timpul când aerogara era ”administrată” de către reprezentanții statului.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

Image may contain: sky and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing, sky and outdoor

Image may contain: sky and outdoor

Image may contain: outdoor

Distribuie acest articol