VIDEO // Migranți mayași dați afară la Torina de polițiștii italieni

V-am scris câteva zile în urmă despre moldovenii chemați să protesteze la Torino împotriva concertului organizat de Șor pentru moldovenii stabiliți temporar în Italia. Ei au fost, chipurile s-au manifestat, dar a fost nevoie și de intervenția polițiștilor, care ia-u luat pe sus și iau scos în stradă.

După cum puteți vedea și din video, migranții noștri au fost supravegheați afară de polițiști echipați de luptă și care purtau căști cu monitoare de protecție a ochilor. Eu nu știu ce aveau în plan carabinierii italieni, dar căștile se pun de regulă atunci când forțele de ordine intenționează să bată cu pulanele și să pulverizeze cu spray lacrimogen. Momentul când forțele de ordine decid să-și pună căștile de protecție a fost suprins în videoul de mai sus.

Per general, opinia despre protestatari este în această postare de pe un grup al moldovenilor aflați în Italia:

Deci, ieri a fost o demonstrație electorală mayașă și o ”pakazuhă” bună de dat în presa ”liberă” de la Chișinău. Însă, așa cum puteați vedea și pe internet, cei din sala de concerte depășeau numeric grupul protestatar, iar la final au fost cu mult mai împliniți sufletește.

Distribuie acest articol