Un profesionist apolitic în fruntea orașului Bălți?

Pentru data de 20 mai 2018 sunt anunțate alegeri noi în mai multe localități din țară, precum și în principalele două orașe-municipii: Chișinău și Bălți. Astfel, tot mai multe partide țintesc ambele ”capitale”, candidații fiind anunțați practic în fiecare zi.Unul dintre concurenți este și Pavel Verejan, un om care se prezintă ca fiind apolitic și un bun profesionist. Totuși, chiar dacă toată viața a fost axat mai mult pe activitatea profesională, ceea ce i-ar fi permis să candideze și independent, Verejan a fost lansat în cursa pentru mun. Bălți din partea Partidului ȘOR, asigurându-și astfel susținerea pentru alegerile locale din 2019.

Profesionistul Pavel Verejan, așa cum a fost prezentat în cadrul conferinței de ieri (vezi pe unimedia.md sau timpul.md), dar cunoscut și pentru activitatea sa în cadrul echipei de la Orhei, vrea să demonstreze că orașele, indiferent dacă sunt mici sau mari, trebuie administrate fără implicarea politică și fără a pune orășenii sub loviturile politice.

La acest capitol, despre capra face și oaia trage, mă simt obligat să atrag atenția asupra situației actuale din Bălți: orășenii au fost nevoiți să trăiască câteva zile printre mormanele de gunoi, unele blocuri au rămas fără tomberoane, iar peste câteva zile, unele clădiri ar putea fi deconectate inclusiv de la sistemul de canalizare (totul se va aduna în subsol). Toate acestea se întâmplă doar din cauza unui război politic, însă nimeni nu se gândește că au de sufirit orășenii, precum și pierde din imagine întregul mun. Bălți.

Așadar, după cum s-a anunțat și la conferința de ieri, este timpul de pus punct acestor practici, iar orașul trebuie să-și recapete identitatea sa de ”capitala de nord a țării”.

În cazul dacă puțin cred în puterea apoliticului în fruntea unui municipiu, atunci este suficient să aruncați o privire peste orașul Orhei. Acolo s-a demonstrat că politica are locul ei, iar administrarea orașului trebuie să fie conform unor criterii manageriale verificate în timp.

Eu nu știu ce vor alege bălțenii, însă este cazul ca fiecare să se gândescă înainte de toate ce vrea să vadă în orașul său: îmbunătățire sau politică. Eu aș alege prima variantă. Politica se face în altă parte, nu la primărie.

Distribuie acest articol