Summit european, în premieră la Orhei și Jora de Mijloc

Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE), grup politic european din care fac parte inclusiv 70 de europarlamentari, precum si multe alte formatiuni aflate la putere in UE, vine in octombrie sa tina un summit la Orhei si Jora de Mijloc, iar aceasta s-a anuntat dupa aderarea Partidului Sor la respectiva familie europeana.

Potrivit reprezenantului ACRE, prezent azi la conferinta tinuta impreuna cu Sor, noul aliat din Moldova este un partener de incredere. Mai mult, europeanul a spus ca Alianta pe care o conduce o sa-i fie aproape si chiar o sa atraga atentia comunitatii internationale in privinta unor derapaje ce duc la subestimarea intentionata a partidului condus de tanarul primar de Orhei.

In acelasi rand, avand deja calitatea de gazda, precum si de membru nou, Ilan Shor a promis conducerii ACRE ca summitul de la inceputul lunii octombrie o sa fie pregatit la un nivel destul de ridicat.

O surpriza pentru toti a fost impartirea lucrarilor summit-ului si deplasarea in mijlocul taranilor. Astfel, tot in premiera pe tara, o parte din intrunire o sa aiba loc la Jora de Mijloc.

Prin urmare, Jora de Mijloc o sa beneficieze de proiecte de infrastructura in urmatoarele 3 luni de zile, iar in a doua luna a toamnei o sa arate ca un adevarat orasel european, gata sa-i primeasca pe cei de la ACRE.

Apropo, nici macar un partid de la noi nu a mers sa-si tina congresele undeva in alt oras mai indepartat de Chisinau sau Balti, precum nici undeva la tara si in mijlocul taranilor, dar iata ca Partidul Sor s-a gandit ca ar fi bine sa porneasca aceasta traditie cu europenii. Bravo lor!

Distribuie acest articol